Un edifici transparent substituirà l'antic cinema Pere IV

L'arquitecte Jorge Vidal ha plantejat un disseny innovador per a aquesta construcció que funcionarà com a seu administrativa del districte i com a equipament del barri

Un edifici transparent dissenyat per l'arquitecte Jorge Vidal substituirà l'antic cinema Pere IV al barri del Besòs i el Maresme de Barcelona. La nova construcció funcionarà amb doble horari: com a seu administrativa del districte pel matí i com a equipament per als veïns la resta del temps. Aquest és un dels "projectes motor" de les reformes que estan previstes dins del pla de barris de la ciutat.

La voluntat és que aquest edifici singular, que es construirà en el solar que ocupa l'antic cinema, es converteixi en un nou pol d'atracció i d'activitat del districte de Sant Martí. Els autors del projecte arquitectònic l'han plantejat com un edifici que deixa veure el que està passant a l'interior i asseguren que és un símbol de transparència, però també d'obertura i integració de les entitats públiques del districte al barri.

L'edifici incorpora un terrat cívic que, segons l'Ajuntament, es podrà convertir en un espai d'activitat lúdica, veïnal, social i cultural. Es tracta d'una planta coberta com un jardí amb horts urbans i amb sistemes renovables de producció d'energia.

Al concurs es van presentar 35 propostes. Les 5 finalistes s'exposaran al centre cívic Besòs entre el 15 de gener i el 7 de febrer.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?