L'Ajuntament avala el pacte del Bisbat i Hotel Històric per mantenir el toc de nit de les campanes de la catedral

  • Canviaran la maquinària del campanar per rebaixar el so entre una i sis de la matinada i insonoritzaran l'hotel.
  • La decisió final, ara, la té la jutgessa

La campana de la catedral, en una imatge d'arxiu. /

Això es farà canviant la màquinaria i el sistema de toc actual i el cost del canvi l'assumiran tant el Bisbat de Girona com l'hotel Històric. L'establiment que al·legava haver perdut clients pel toc nocturn de les campanes també haurà de fer obres per insonoritzar millor l'hotel.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ja ha firmat el decret que avala l'acord de les parts i recorda que la decisió final depèn ara de la jutgessa del Jutjat Contenciós, que haurà de decidir si avala o no aquest pacte que s'ha tancat gairebé dos anys després que s'obrís el conflicte:

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona / El bisbat i l'hotel pacten una solució pel conflicte de les campanes

Girona va silenciar les campanes de la Catedral durant 49 nits a principis del 2016 per ordre de l'aleshores alcalde, Carles Puigdemont, que ho va demanar al Bisbat. La decisió, però, no va agradar als veïns del Barri Vell que van reclamar recuperar el toc de nit a l’efímer successor de Puigdemont, Albert Ballesta.

Ballesta va permetre que les campanes seguissin tocant emprarant-se a la llei de centres de culte, que reconeix el toc de les campanes com a singular.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?