Els forenses ja han revisat 300 ferits de l'1 d'Octubre

  • Han entregat els informes mèdics als forenses i entre febrer i març hauran de declarar davant del jutjat d'instrucció 2 de Girona que instrueix el cas de l'1-O.
  • El jutjat ha requerit a la Policia Nacional i Guàrdia Civil el llistat dels agents que van participar a l'operatiu i quines ordres tenien, encara no han respost.

Ferits per la Policia Nacional a Girona. /

Els forenses han comprovat un a un amb els lesionats que és real el que surt als informes mèdics que els van l'1 d'octubre.

És un tràmit habitual i ara l'informe forense passarà al jutjat d'instrucció 2 que instrueix la causa del dia del referèndum i a finals de febrer començarà a escoltar els prop de 300 lesionats als centres de votació.

Albert Carreras, del grup d'advocats voluntaris de Girona que representen uns 200 afectats, diu que a les declaracions es pot preguntar als ferits què hi feien al davant d’un col·legi electoral i quina va ser la seva resposta davant la policia.

Albert Carreras, alcalde / No sabem què preguntarà la fiscalia als ferits de l'1-O

El jutjat també ha demanat a Policia Nacional i la Guàrdia Civil el llistat de tots els agents que van participar a l'operatiu de l'1 d'octubre i que s'especifiqui quines ordres concretes tenien.

Cap dels cossos policials ha contestat per ara, tot i que ja ha passat el termini que tenien per fer-ho i se'ls tornarà a requerir.

16.000€, EL RECOMPTE FINAL DE DANYS A GIRONA

L'Ajuntament de Girona ja té fet el recompte final de les destrosses de l'1 d'octubre a la ciutat i la factura s'enfila a gairebé 16.000 euros.

Al Col·legi Verd només la porta del pati que els agents de la Policia Nacional van destrossar per entrar al centre costa 4.400 euros i s'hi han d'afegir altres destrosses menors. A l'escola de Taialà la porta d'entrada i una altra del gimnàs costen 2.700 euros i hi ha altres despeses per vidres trencats al passadís i consergeria, a més, d'altres portes amb destrosses menors.

Entre Col·legi Verd, l'escola de Taialà, la Dalmau Carles i la de Vilaroja els danys pugen a 15.800 euros segons càlculs d'Ensenyament que ha inspeccionat un a un els centres i acaba d'enviar l'informe final a l'Ajuntament de Girona. El consistori ha assumit també altres despeses com la reparació dels panys destrossats al Servei Municipal d'Ocupació (45€) i altres desperfectes als centres cívics que no s'ha pogut comptabilitzar un a un el cost final de la reparació.

L'alcaldessa de Girona ja va anunciar que reclamaran als responsables dels desperfectes que els paguin.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?