¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

L'atur augmenta un 5% el mes de novembre

L'atur va créixer quasi un 5% el mes de novembre a les comarques de Girona però la taxa és un 7% inferior a la que hi havia fa un any. Baixa molt lleugerament a la construcció i puja lleugerament a l'agricultura però, sobretot, al sector serveis. Els contractes indefinits segueixen pujant però segueixen sent minoria.

Una imatge d'arxiu. /

Segons el Ministeri de Treball, en aquests moments hi ha 42.113 aturats registrats a les comarques de Girona. Són 1.948 més que a l'octubre però 3.191 menys que el novembre del 2016.

El novembre l'atur va pujar als serveis i en menor mesura a l'agricultura i va baixar una mica a la construcció. Les xifres a la indústria no es van moure.

L'últim mes es van firmar una mica menys de 20.000 contractes, un 18% menys que fa un mes i també és menys que ara fa un any.

D'aquests contractes, una part molt mínima van ser indefinits però aquest tipus de contracte avança. De tota manera, ho fa a un ritme tan lent que no aconsegueix moure la foto fixa de fa anys i que diu que, ara mateix, el 86% de la gent que té un contracte, el té temporal.

Bartomeu Compte, CCOO / La temporalitat als contractes indica que no hi ha confiança

Bartomeu Compte, secretari general de CCOO a les comarques de Girona, diu que això és negatiu per dos motius: perquè demostra que no hi ha confiança i perquè es va posant en risc la caixa de les pensions.

El sindicat UGT, per la seva banda, considera que aquestes xifres confirmen que l'avançament de la campanya de Nadal no ha servit per compensar el final de la temporada turística.

Les xifres també indiquen que, en aquests moments, hi ha 15.000 persones que ni tenen feina ni reben cap ingrés i que el nombre de cotitzants a la seguretat social (303.435) va baixar però que, comparat amb l'any passat per aquestes mateixes dates, n'hi ha 9.819 més.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?