Canvi de pancarta

  • Per ordre de la Junta Electoral, l'Ajuntament de Girona ha retirat de la façana la pancarta que reclamava la llibertat dels "presos polítics". En el seu lloc han penjat un altre cartell on hi ha escrit 'llibertat d'expressió'.
  • L'equip de govern del PDeCAT portarà al ple el canvi de nom de la plaça Constitució per plaça de l'1 d'Octubre.

La nova pancarta que ha col·locat l'ajuntament després de retirar la de "llibertat presos polítics" /

L'Ajuntament de Girona ha retirat aquest matí de la façana la pancarta que reclamava la llibertat dels presos, en compliment de la resolució de la Junta Electoral que ha ordenat retirar-la després de rebre dues denúncies de PP i Ciutadans.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, lamenta haver hagut de despenjar la pancarta avui, justament després de conèixer la decisió del Tribunal Suprem de mantenir en presó provisional Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. "És molt trist" diu Madrenas.

Però l'Ajuntament ha substituit la pancarta per una de nova amb el lema "llibertat d'expressió". Madrenas creu que amb el nou cartell "ningú pot dir que es va contra la neutralitat política" --com van fer amb l'anterior PP i Ciutadans-- i afegeix que  si algun partit ho denuncia de nou és que "tenen un problema":

Batejar Plaça de l'1 d'octubre, la de la Constitució

L'alcaldessa ha anunciat que l'equip de govern portarà al proper ple del 18 de desembre el canvi de nom de la plaça Constitució per la plaça de l'1 d'Octubre. Si s'aprova al ple, ho passaran a la Comissió del Nomenclàtor que farà el canvi en els "propers mesos".

Marta Madrenas diu que han triat la plaça Constitució per batejar-la amb el nom d'1 d'octubre perquè no afecta als veïns --no té numeració-- i perquè el lloc ja és un símbol "de democràcia":

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?