REUS

Els treballadors de l'Hospital Sant Joan ja tenen conveni laboral fins el 2019

  • Els treballadors de l’Hospital Sant Joan de Reus signen un nou conveni laboral. Alguns sindicats es neguen a firmar perquè consideren que el redactat no és just.
  • La direcció de l’Hospital reconeix per primera vegada que el consorci arrancarà més tard del previst.

Direcció i d'empresa, abans de signar el nou conveni laboral. /

Aquest dilluns al migdia diversos representants del comitè d’empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus i la direcció del centre han signat el nou conveni laboral per la plantilla. Un document que tindrà vigència fins el 2019 i que segons Alícia Martín, presidenta del comitè, ‘posa pau’ a diversos anys de mobilitzacions dels treballadors, que han vist com se’ls han ‘retallat els drets’ i també ‘el sou’.

Ara bé, Martín reconeix que el conveni ‘és un acord de mínims’, perquè la direcció no ha volgut acceptar més reivindicacions, i el comitè no s’ha volgut fer enrere en aquelles que són indispensables. Per tan, un acord mínim comú múltiple que, això sí, permet garantir que els treballadors de l’Hospital de Reus tindran conveni propi, com a mínim, fins d’aquí dos anys.

El consorci, més tard

I és que a partir del 2018 ha d’entrar en funcionament el consorci sanitari que gestionarà l’Hospital Sant Joan. Noemí Llauradó, regidora de salut i presidenta del centre, assegura que ‘és important que la Generalitat sàpiga amb quins termes es mouen els treballadors’. I és que el conveni de Reus va més enllà del sectorial. Una situació que el CATSalut entén i assegura que respectarà.

De fet, Noemí Llauradó, diu que ‘com que nosaltres també formem part del consorci, esperem que el 2019 es pugui seguir renovant el conveni propi’.

Ara bé, Llauradó admet que la situació política podria endarrerir la posada en funcionament del consorci. Havia de començar a treballar l’1 de gener, però la candidata d’ERC als comicis del 21-D assegura que ‘potser s’endarrerirà’, tot i que insisteix que ‘les reunions es fan i es continuen fent amb la subdirecció del Departament de Salut de la Generalitat’.

Dos sindicats es neguen a firmar

Ara bé, el que ha estat un triomf pel comitè d’empresa i també per la direcció de l’Hospital, també s’ha convertit en una batalla sindical. La CGT no ha signat el conveni perquè assegura que des del preacord assolit a l’estiu fins al dia d’avui s’han modificat qüestions. També SATSE, sindicat d’infermeria, s’ha negat a firmar, en aquest cas perquè tot i que han aconseguit millores substancials, al seu entendre, respecte l’acord definitiu, el comitè d’empresa les ha vetat. I és que segons Alícia Martín, presidenta del comitè d’empresa, ‘les propostes que es negocien per darrere el comitè no són vàlides per nosaltres’.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?