Detinguts a Figueres acusats de difondre propaganda jihadista per Internet

Són dos germans de 30 i 31 anys els acusen de piratejar comptes d'usuaris aliens a simpatitzants del DAESH i de difondre des execucions, entre d'altres

La Policia Nacional ha detingut aquesta matinada a Figueres dos homes de 30 i 31 anys (germans) acusats d'administrar una xarxa de comunicació destinada a difondre propaganda del DAESH.

Segons el Ministeri d'Interior, els detinguts piratejaven els perfils socials d'usuaris aliens a la causa del DAESH i després accedien als seus comptes privats sense que ho sabessin, des d'on publicaven imatges de campaments d'entrenaments amb nens, afusellaments, execucions i altres conductes humiliants per a les víctimes dels atemptats amb l'objectiu de crear un clima de terror.

És una operació que la Policia Nacional ha fet en col·laboració amb la Direcció General de Seguretat de Marroc. A part dels detinguts a Figueres, n'hi ha dos més a Tànger i a Parla (Madrid). A Tànger, el detingut és, segons els investigadors, un "membre del DAESH considerat perillós" i l'acusen de formar part de la direcció de l'aparell propagandístic.

El quart arrestat a Parla és un home de 44 anys, que juntament amb els altres tres detinguts, també feia suposadament tasques d'adoctrinament i captació a les xarxes socials. A més, segons els investigadors, hauria buscat còmplices per fer un atemptat a l'Estat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?