La Junta Electoral de Tortosa fa retirar els "símbols partidistes" dels espais públics

Dona als alcaldes un màxim de 24 hores per traure llaços grocs, cartells i pancartes que facin referència a la independència o els presos polítics

L'alcalde de Tortosa i els presidents de les EMDs de la ciutat, mirant el requeriment de la Junta Electoral de Tortosa. /

La primera jornada de la campanya electoral ha començat amb un matí intens a la Junta electoral de Zona de Tortosa, que ha citat els alcaldes del territori per instar-los a retirar dels carrers i altres espais públics els objectes, cartells o pancartes que puguin ser considerats “distintius partidistes”.

Els dóna 24 hores com a màxim per retirar aquests elements, entre els quals s’inclouen banderes estelades, cartells i llaços grocs a favor de la independència, de denuncia de la situació dels presos polítics, els que demanen democràcia o els cartells a favor del sí del referèndum o la República catalana.

També un comunicat dels advocats

S.C.

La junta electoral de zona prohibeix que es faci públic un manifest aprovat ahir dilluns per l’assemblea general del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa.

La prohibició s’ha fet efectiva arran d’una denuncia de Ciutadans per entendre que el seu contingut podia tenir referències polítiques no admissibles durant la campanya electoral.

Segons fonts properes al Col·legi d’Advocats el manifest només fa referència a les resolucions jurídiques de les mesures cautelars que van donar lloc a l’empresonament dels consellers cessats del govern català i dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. El Col·legi d’Advocats no farà públic el manifest fins el proper 22 de desembre.

Un dels primers alcaldes a comparèixer davant la junta electoral ha estat l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, qui ha explicat que se’ls adverteix que de no complir amb la ordre s’exposen a ser acusats d’un delicte electoral o de desobediència castigat amb penes de presó.

Bel no ha dubtat a qualificar la situació d’esperpèntica i absurda. I ha denunciat que ens seus més d’11 anys com alcalde no s’havia trobat mai abans una situació com aquesta.

“Estem en un Estat més propi de moltes dècades enrere. És una situació absurda. No entenem que es pretén amb aquesta intimidació als alcaldes. Algú pot pretendre fer creure que són unes eleccions normals?”, ha lamentat.

En el cas del municipi de Tortosa, també han hagut de comparèixer davant la Junta Electoral els presidents de les tres entitats Municipals Descentralitzades: Jesús, Campredó i Bítem. Les citacions han arribat als ajuntaments a primera hora del matí d’aquest dimarts.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?