ARGENTINAHallados los restos del submarino ARA San Juan un año después de desaparecer con 44 tripulantes

Entre un 10 i un 15% de les dones que es prostitueixen ho fan obligades

Aquesta xifra encara és més alta en la prostitució de carretera. Són càlculs de l'Associació Genera que l'últim any ha contactat amb 400 dones a la demarcació de Girona i reclama acabar amb la persecució que pateixen a la carretera per les normatives que permeten multar-les.

Una imatge d'arxiu d'un control policial a dues prostitutes de carretera de les comarques de Girona. /

A la carretera és on hi ha més víctimes d'explotació sexual, segons l'Associació Genera, que calcula que exerceixen obligades més del 15% de prostitutes a les carreteres de les comarques de Girona.

La majoria són noies procedents de d'Europa de l'est, de Nigeria i, en menys mesura, de països de centre i sud Amèrica i la majoria tenen una relació afectiva amb el suposat explotador sexual.

A aquestes coaccions s'hi afegeix el risc al què s'exposen a l’hora d'exercir la prostitució a la carretera; que les poden multar. Recorda Ana Fàbrega, representant de l'Associació Genera, que la multa, lluny d’ajudar, encara les perjudica més.

Ana Fàbegra, Genera / Multar les prostitutes de carretera no les ajuda

Les normatives sancionadores (de la LLei de Seguretat Ciutadana o les ordenances municipals) "no han servit per res més que per afegir pressió a les noies que, en alguns casos, exerceixen obligades" alerta Fàbrega que defensa que s'ha d'eliminar la normativa sancionadora.

"Es posen poques multes però algunes de les noies sancionades acumulen deutes per multes pendents de pagar i això, en algun cas, ha impedit cobrar alguna ajuda pública", afegeix.

L'any 2016, l'Associació Genera va contactar amb 400 dones a la demarcació de Girona i en van atendre a 150 per consultes relacionades amb la seva salut, per temes socials o familiars i també aspectes jurídics i d'estrangeria.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?