El TSJC condemna l'Ajuntament de Figueres a indemnitzar una treballadora que va patir assetjament

  • La sentència diu que l'Ajuntament tenia constància que una agent de la Guàrdia Urbana tenia conflictes personals amb els seus companys i no va prendre cap mesura.
  • Haurà de pagar 25.000 euros a la treballadora que va estar de baixa en nombroses ocasions durant els 15 anys que va ser al cos.

L'Ajuntament de Figueres haurà d'indemnitzar amb 25.000€ una treballadora. /

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat l'Ajuntament de Figueres a pagar una idemnització de 25.000 euros a una agent de la Guàrdia Urbana pels danys i perjudicis derivats dels conflictes personals que va patir durant anys dins del cos.

 

La sentència, que en confirma una d'anterior del jutjat social diu que la falta de suport dels caps, les ordres contradictories i poc clares, la falta d'autononia i l'excés de feina afavoreixen el mal clima laboral i per això condemna l'ajuntament.

El jutge considera provat que l'ajuntament sabia que hi havia problemes a la policia i en canvi no va prendre cap mesura en matèria de prevenció de riscos laborals.

La demandant, representada pel sindicat de funcionaris CSIF, va denunciar que durant 15 anys havia estat de baixa laboral diverses vegades pels conflictes amb companys de feina, violència psicologica i els nivells de crispació dins del cos. Detalla diversos episodis de denuncies creuades d'injúries, comentaris despectius i amenaces a les xarxes socials, coaccions, prevaricació, acusacions falses i assetjament laboral.

 

Sentència pionera

Des de CSIF, assenyalen que es tracta d'una sentència "molt significativa perquè aborda aborda situacions, lamentablement, molt habituals en l'àmbit laboral, como són les discussions i situacions de conflictye enquistades entre companys de feina".

La sentencia incorpora un informe d'una mutua de prevenció de riscos laborals on s'apunten situacions que incideixen de manera negativa en les relacions entre companys: falta de suport per part dels superiors;falta d' autonomia per prendre decisions; falta de claredat en les ordres, responsabilitats i temps de treball; instruccions contradictòries o l'assignació de feines que no corresponen al lloc de treball.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?