Sociedad
TRIBUNALS

El Govern confirma al TSJC que rebutja indemnitzar la família d'Abel Martínez

Ara la família confia que el Tribunal els escolti en la presentació de proves. En el seu cas, testimonis que acreditarien que el centre, l'Institut Joan Fuster de Barcelona, sabia que el noi que va matar Abel Martínez era conflictiu

Foto d'arxiu de l'homenatge que li van retre a Lleida a l'Abel Martínez en complir-se dos anys de la seva mort, a l'abril de 2017. / ACN

Lleida

La família d'Abel Martínez reclama un milió d'euros al Govern en concepte de responsabilitat patrimonial al considerar que el centre -l'Institut Joan Fuster de Barcelona- és responsable del que pugui fer un alumne.

JOSE ANTONIO CALLES (Advocat família Abel Martínez): "Acreditarem que el menor que va assassinar Abel ja era un nen problemàtic i que el centre en tenia coneixement"

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000192719/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En aquest cas, el noi, que cursava 2on d'ESO va apunyalar el professor després que entrés al centre amb una ballesta i un matxet. La Generalitat ja va rebutjar per via administrativa aquesta reclamació, que la família va elevar al TSJC. Allà el Govern ha tornat a desestimar cap indemnització.

Ara, la família espera que el Tribunal els escolti en la presentació de proves. En el seu cas, serà aportant tot un seguit de testimonis que diran tot el contrari: que el centre sí sabia que el noi era conflictiu. José Antonio Calles, advocat de la família d'Abel Martínez assegura que "acreditarem, en el procediment judicial, que el menor que va assassinar l'Abel era un noi bastant o molt problemàtic i que el centre tenia perfecte coneixement d'això".

Segons Calles, l'advocat de la Generalitat, en el seu escrit de rebuig a indemnitzar la família assegura que, en cas que el Tribunal conclogui que sí hi ha responsabilitat patrimonial, com a molt seria de 130.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00