Últimas noticias Hemeroteca

Puja la venda de cotxes però menys del que es preveia

Les vendes de cotxes van créixer un 1% l’any 2017 a les comarques de Girona. És la demarcació catalana on menys han crescut les matriculacions, segons dades de la patronal, que també revelen que l'any s'ha tancat en positiu pel repunt de vendes a empreses perquè les dels particulars, han anat a menys.

Cotxes aparcats en un polígon. /

Barcelona, amb un 8%, és la demarcació catalana on més van créixer les matriculacions el 2017 seguida de Lleida, que frega el 6% i Tarragona el 5’5.

Els concessionaris de Girona van vendre més cotxes el 2017 que l'any anterior però el creixement es va quedar en un 1%. En total, de gener a desembre es van matricular 16.303 turismes i tot terreny segons les dades de la patronal del sector formada per Anfac, Faconauto i Ganvam.

L’increment s’ha produït per l’augment de les vendes a empreses, que ha pujat un 10’3%. En canvi, les vendes a particulars han experimentat un descens de l’1’1%.

Miquel Donnay, patronal del motor / Les vendes dels particulars han baixat

Una situació que preocupa al sector, segons diu el president del gremi de venedors dels motor, Miquel Donnay, perquè és el particular el que dóna vida als tallers.

Les marques que més cotxes van vendre a Girona el 2017 van ser Toyota, Volkswagen i Peugeot.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?