TREBALL

Baixa un 1,2 % l'atur al desembre i es redueix de 1.461 persones en un any

Els sindicats UGT i CCOO avisen que les contractacions que s'han fet per aquesta campanya de Nadal són temporals i que, per tant, quan acabin les Rebaixes les xifres d'atur tornaran a pujar, especialment entre joves i dones.

L'atur es redueix de més de 1.400 persones a les comarques de Lleida en l'ultim any, segons les dades del ministeri d'Ocupació. /

Baixa l'atur a les comarques de Lleida de 267 persones al mes de desembre, xifra que suposa un descens de l'1,2% respecte al novembre. En total, segons les dades del ministeri d'Ocupació, a la demarcació hi ha ara 21.910 persones a l'atur, 1.461 menys que ara fa un any.

JOSE LUIS AGUILÁ (UGT): / "Quan passin les festes i acabin les rebaixes hi tornarem una altra vegada" a veure augmentar les xifes de l'atur a Lleida. / RÀDIO LLEIDA

En l'últim mes, on més ha baixat és en l'agricultura i en el sector serveis, al que pertanyen l'hostaleria i el comerç. En canvi ha pujat l'atur a la construcció i a la indústria. Per al secretari general de la UGT a Lleida, José Luís Aguilà, és just per la temporalitat de l'oferta laboral de les terres de Lleida que no es poden fer valoracions triomfalistes de les dades de l'atur.

CRISTINA RODRIGUEZ (CCOO): / "La precarietat laboral en el món de les dones és molt evidenciat" / RÀDIO LLEIDA

Aguilà assenyala els joves i les dones com els col.lectius de treballadors més perjudicats per contractes laborals precaris. Coincideix Cristina Rodríguez, secretària general de Comissions Obreres a Lleida. Les dones, a més de cobrar menys que els homes, tenen pitjors contractes.

Actualment, segons les dades oficials, a Lleida hi ha 1.800 dones més a l'atur que homes.

Valoració de PIMEC

A través d'una nota, PIMEC, l'organització que representa la petita, mitjana i microempresa de Catalunya, assegura que si bé l'estacionalitat de l'activitat productiva de l'economia comprta la reducció de l'atur aquest mes de desembre, enguany aquesta tendència és menys accentuada. De les dades, mensuals i anuals, en fa un balanç positiu perquè la reducció de persones desocupades comporta un augment de l'increment a l'afiliació (a la Seguretat Social), "que continua per sobre del 3%" tant a Catalunya com a Espanya.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?