Sociedad
SUCCESSOS

El comú i la policia investiguen l'actuació d'uns agents comunals amb un turista ebri al Pas de la Casa

Un vídeo gravat per les càmeres de seguretat d'un establiment proper mostra com uns agents deixen sol i desatès un home en clar estat d'embriaguesa que cau sobre la neu

Un moment de les imatges captades per la càmera de seguretat d'un establiment del Pas de la Casa en el què es pot apreciar el turista, embriagat, estès sobre la neu, mentre marxa la grua del circulació del comú d'Encamp. / Lolo Andorra Facebook

Andorra la Vella

El comú d'Encamp i la Policia han iniciat una investigació per esbrinar els fets ocorreguts la matinada de l'1 al 2 de gener al Pas de la Casa, quan un home en gran estat d'embriaguesa hauria quedat desastès per un agents comunals durant uns minuts, segons mostra un vídeo captat per una càmera de seguretat d'un establiment proper i que ha generat gran alarma social a través de les xarxes socials.

El vídeo mostra com uns agents de circulació comunals s'emporten un vehicle amb la grua i, després d'intercanviar algunes paraules amb l'home, el deixen sol i estès sobre la neu, amb clars símptomes d'embriaguesa. Al vídeo, que dura poc més d'un minut, es veu també com altres persones s'acosten a l'individu per interessar-se pel seu estat.

El comú ha afirmat avui en un comunicat que lamenta l'alarma social que ha generat la publicació de les imatges tot assegurant que només mostren una part dels fets, uns fets però que ja ha començat a investigar per si s'hagués produït cap acte negligent per part dels agents comunals.

Les investigacions s'estan desenvolupant en paral·lel a la causa oberta per la Policia, que confirmava a la SER que van ser requerits pels propis serveis comunals en una baralla entre l'implicat i el seu germà, també en gran estat d'embriaguesa. De fet, tots dos, que són turistes, van ser detinguts després d'enfrontar-se al cos d'ordre quan aquest intentava separar-los.

La corporació comunal ha explicat que durant el trasllat d'un vehicle amb la grua, els agents de circulació comunals del Pas van detectar una baralla davant d'un local de restauració del carrer Maià. Els agents van aturar el cotxe i van intervenir per aturar la baralla, tot avisant la Policia.

Entre la retirada del vehicle i l'arribada de la Policia falta saber què va passar gràcies a la totalitat de les imatges gravades per la càmera de seguretat.

El comú, no obstant, afirma que "sʼha posat a disposició de la Policia, que ja ha requerit la integritat de les imatges, per contribuir a facilitar tota la informació que sigui necessària amb voluntat dʼesclarir els fets i adoptar les mesures que siguin oportunes, si sʼescau" tot ressaltant que "entenem que qualsevol agent dʼordre públic ha dʼestar plenament al servei del ciutadà i les investigacions en curs continuaran fins a lʼaclariment dels fets".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00