Últimas noticias Hemeroteca

S'alenteix la destrucció d'atur i augmenta el treball precari

2017 es va tancar amb gairebé 42.000 persones apuntades a les llistes de l'atur a les comarques de Girona. És un 6% menys que ara fa un any però de desembre a novembre el descens ha estat d'amb prou feines un 1%. És el més baix en un mes de desembre -marcat per la campanya de Nadal- des del 2011.

Un repartidor en una imatge d'arxiu. /

Els 41.742 aturats registrats són 371 menys que al novembre i 2.677 menys que el desembre del 2016.

La majoria de persones que van trobar feina el mes passat ho van fer al sector serveis coincidint amb la campanya de Nadal però el descens de la xifra d'aturats d'aquest any és el més baix dels últims sis anys. L'any passat, per exemple, la reducció va ser de gairebé 900 persones.

El desembre es van firmar també un 12% menys de contractes que el novembre i pràcticament els mateixos que el desembre del 2016.

Van baixar tan els indefinits com els temporals i la proporció de temporals i indefinits continua estable: 14% indefinits i 86% temporals.

El secretari general de la UGT a les comarques de Girona, Xavier Casas, diu que darrera d'aquestes xifres s'hi amaga la precarietat i la impossibilitat de tirar endavant “un projecte de vida”.

Ara mateix també hi ha més de 9.000 persones que no tenen cap ingrés reconegut. És a dir, ni tenen feina ni reben cap tipus de prestació.

L'afiliació a la Seguretat Social també va baixar el desembre quasi mig punt però ara mateix hi ha 10 MIL afiliats més que 12 mesos enrere.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?