Últimas noticias Hemeroteca

Barcelona recupera classe mitjana

Durant l'any 2016, la Renda Familiar Disponible va créixer un 3,1% a Barcelona arribant als 20.800 euros per càpita

El Portal de l'Àngel de Barcelona, el desembre de 2017 /

La millora del mercat laboral comença a tenir efectes en la Renda Familiar Disponible de Barcelona. En 2016, aquest indicador va créixer un 3,1 per cent respecte a l'any anterior situant-se en els 20.800 euros per càpita. A més, després d'una dècada en la que havia perdut pes, la classe mitjana torna a créixer a Barcelona i les desigualtats entre barris es comencen a reduir, encara que de forma molt modesta.

Segons les dades l'Ajuntament, corresponents al 2016, el 48 per cent de les famílies que viuen a la ciutat tenen rendes mitjanes o mitjanes baixes. Aquest percentatge ha augmentat per primera vegada (4 punts respecte al 2015) des de l'inici de la crisi econòmica. Un període en el que una de cada 4 famílies de l'anomenada classe mitjana van passar a tenir rendes baixes.

L'any 2015, les dades sobre la renda familiar disponible reflectien que les desigualtats entre barris ja no s'eixamplaven i enguany, es redueixen, tot i que molt lleugerament.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, assegura que els canvis registrats en la renda familiar disponible i en les desigualtats entre barris són "una bona notícia". Diu Pisarello que s'explica per factors com la recuperació del mercat laboral i afegeix que "les polítiques municipals també hi tenen molt a veure".

Pedralbes, 7 vegades més ric que Ciutat Meridiana

El barri amb la renda familiar disponible més alta continua sent Pedralbes i el que la té més baixa és Ciutat Meridiana. La diferència entre ells s'ha escurçat lleugerament, però un veí del barri de la zona alta té una renda 7 vegades superior a la d'un de Ciutat Meridiana.

El nombre de barris on la renda és inferior als 10.400 euros, la meitat de la renda de la ciutat, s'ha reduït. En 2015 eren 8 i ara en són 5 perquè Camp de l'Arpa, la Barceloneta i Montbau han millorat la seva situació. En els 5 barris que encara estan per sota del 50 per cent de la renda mitjana de Barcelona estan Ciutat Meridiana, Trinitat Nova, Torre Baró, Trinitat Vella i La Marina del Prat Vermell.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?