Sociedad

Cistella, Terrades i Navata estudien demanar la declaració de zona catastròfica

L'alcalde de Cistella, el municipi més afectat pel fort vent de diumenge al matí, reconeix que serà difícil que els ho donin però diu que ho vol intentar. Mentrestant, comença la laboriosa feina de quantificar la factura dels danys. La part més gran dels desperfectes els han patit els particulars. Els alcades destaquen que han estat de sort perquè no s'ha hagut de lamentar cap desgràcia personal.

Cistella, un dels municipis més afectats. / Imatge: ACN

Girona

Cistella és qui s'ha emportat la pitjor part. Un matrimoni gran ha hagut d'anar a viure a casa els fills perquè la casa té problemes estructurals, l'escola també s'ha vist afectada tot i que ja s'ha pogut obrir, el campanar de l'esglèsia també ha patit i hi ha granges trinxades.

L'alcalde, Enric Gironella, diu que demanaran ser declarats zona catastròfica encara que sigui difícil que els ho donin perquè el percentatge de zona afectada no és gaire gran tot i que la intensitat del fenomen sí que va ser forta.

Enric Gironella, alcalde de Cistella

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000152488/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per això demana a tots els particulars que, a part de tramitar les assegurances, informin a l'Ajuntament dels despertefcetes.

També ho han demanat Terrades i Navata. A Terrades l'afectació al mobiliari urbà és poca però hi ha granges que han perdut parts de la coberta o tota, pallers destruïts i cotxes fets malbé, com explica el seu alcalde, Isidre Felip.

Isidre Felip, alcalde de Terrades

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000152489/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També diu que han tingut sort l'alcalde de Navata. En aquest municipi, una part d'una cornisa d'un bloc de pisos va caure a la vorera. No hi passava ningú.

Jaume Homs ha explicat que han obert un registre d'incidències per ajudar els privats a quantificar els desperfectes i també es plantegen contractar una empresa perquè s'emporti tot el fibrociment que ha volat de granges i pallers.

Jaume Homs, alcalde de Navata

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000152490/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El fenomen va durar amb prou feines 5 minuts.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00