Sociedad

Els serveis sanitaris de Tortosa i Amposta formalitzen la seua sortida de Sagessa

La desvinculació dels centres de Tortosa es va fer efectiva el 31 de desembre, mentre que l'Hospital Comarcal d'Amposta i els centres de la Fussmont formalitzen la seva sortida a partir d'aquest 10 de gener

Imatge d'arxiu de la Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa, un dels centres que s'ha desvinculat de Sagessa. / Sonia Castelló

Tortosa

Es fa oficial la desvinculació dels serveis sanitaris de Tortosa i Amposta de Sagessa. En els darrers mesos els consells d'administració de les empreses publiques que gestionen la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Santa Creu de Jesús de Tortosa ja havien aprovat desvincular-se de GINSA, societat que pertany a Sagessa de Reus.

Ara fa uns dies, l'assemblea general de GINSA va arribar a un acord per autoritzar la sortida de l'accionariat dels centres de Tortosa i Amposta. La desvinculació dels centres de Tortosa es va fer efectiva el passat 31 de desembre, mentre que l'Hospital Comarcal d'Amposta i els centres de la Fundació de Serveis Socials del Montsià, entre els quals es troba la Residència d'avis d'Amposta, formalitzen la seva sortida a partir d'aquest 10 de gener.

Aquesta desvinculació representa una disminució del 23 per cent de la facturació de GINSA i ha suposat l'acomiadament de 5 treballadors d'una plantilla de 350. També han estat recol·locades 33 persones. La majoria, del servei de neteja i manteniment.

 De moment, seran els mateixos ajuntaments de Tortosa i Amposta els que assumiran la gestió d'aquests serveis sanitaris. Tant l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, com el d'Amposta, Adam Tomàs, han mostrat, de moment ,la seva voluntat de no integrar-se de forma immediata dins de l'empresa pública Salut Terres de l’Ebre, que a partir d’abril d'enguany s'hauria de fer càrrec de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00