Sociedad

Artur Mas renuncia a la presidència del PDECAT

Artur Mas dimiteix com a president del PDECAT. Ho desvincula de la sentència del cas Palau, que es coneixerà la setmana vinent i diu que no és "una decisió precipitada" i que la medita des d'abans de l'1 d'octubre

Artur Mas renuncia a la presidència del PDECAT

Artur Mas renuncia a la presidència del PDECAT

Barcelona

L'expresident català Artur Mas ha fet avui 'un altre pas al costat' i ha deixat la presidència del PDeCAT, decisió que ha justificat pel calendari de causes judicials i la necessitat que la seva figura no 'freni' l'emergència de nous lideratges en l'expansió del projecte de Carles Puigdemont.

Mas ha anunciat la seva decisió -adoptada abans de l'1 d'octubre- en una roda de premsa d'urgència a la seu del partit, quan creu que ha d'afrontar amb 'més tranquil·litat' la defensa dels seus interessos en les causes judicials relacionades amb l'1-O i per facilitar un impuls del partit en la seva operació d''eixamplament'.

En tot cas, Mas renúncia també menys d'una setmana abans que es conegui la sentència del cas Palau de la Música, encara que creu que CDC ja va pagar per aquest assumpte 'el preu més alt', que va ser 'autoliquidar-se, ha recordat.

Mas ha desvinculat avui la seva renúncia a la presidència del PDeCAT de la sentència del cas Palau de la Música, que es coneixerà dilluns que ve, i ha al·legat que CDC ja va pagar per això 'el preu més alt', que va ser 'autoliquidar-se', ha recordat: "davant totes aquelles sensacions que CDC va ser un partit que podria no haver fet les coses prou bé", la formació ja va pagar 'el preu més alt que es pot pagar, que és desaparèixer, autoliquidar-se', ha assegurat a la seu del PDeCAT, partit hereu de CDC.

A més, Artur Mas ha remarcat que en el judici del cas Palau de la Música no se'l va citar 'ni tan sols com a testimoni', i ha assegurat que tots els fets analitzats correspon als 'anys 90', en l'etapa de Jordi Pujol.

Després del seu pas per la cúpula de CDC i després del PDeCAT, Artur Mas ha remarcat avui que no vol ser un 'fre' per a 'l'expansió natural accelerada' que pot tenir JxCat, l'experiència electoral liderada per Carles Puigdemont per al 21-D, que ha subratllat que vol 'que qualli i es reforci'.

En aquest sentit, ha assenyalat que aquesta 'nova etapa' que s'obre amb JxCat -fórmula electoral que el PDeCAT no descarta repetir en futures eleccions- requereix 'deixar espais lliures per a nous lideratges', assenyalant ja a Neus Munté com el seu relleu en la presidència.

Malgrat el seu 'nou pas al costat' just quan es compleixen dos anys després de cedir el relleu de la Presidència de la Generalitat a Puigdemont després de la pressió de la CUP, Mas ha deixat clar que 'no es retira de la política', perquè 'la vida és molt llarga i el futur dirà', encara que sí que abandonarà 'la primeríssima línia'.

Una de les raons importants que ha argumentat és el 'calendari judicial' i ha recordat que a més li queda la sentència sobre el recurs al Tribunal Suprem pel 9N, el procés al Tribunal de Comptes pels mateixos fets i l'ampliació del Tribunal Suprem sobre l'1-O, la notificació de la qual li ha arribat avui mateix.

Mas ha negat que la seva renúncia a la presidència del PDeCAT tingui relació amb l'estratègia de Carles Puigdemont perquè ha asseverat que 'respectarà' les decisions que aquest adopti.

Això no obstant, Mas ha evitat en tot moment avalar l'estratègia del president cessat davant la nova legislatura catalana ni ha volgut respondre si Puigdemont hauria de tornar a Catalunya per a la investidura: 'No seré jo qui li donaré consells, i menys en públic', ha afirmat.

El fins avui president del PDeCAT ha transmès els seus arguments en sengles cartes a la militància i a la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, en les quals ressalta l''encert' de JxCat, doncs 'ens dóna la clau, com abans ens l'havia donat Convergència o la Casa Gran del Catalanisme'.

De la seva banda, des de Brussel·les i en un videoconferència en un acte a Montpeller (França), Puigdemont ha obviat la renúncia del president del seu partit quan, fugit de la justícia espanyola, Puigdemont tindrà més marge de maniobra en la seva estratègia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00