Sociedad

Es reprenen les obres de l'estació de la Sagrera

Els treballs han estat aturats gairebé quatre anys i l'Ajuntament confia que aquesta vegada s'acabin sense interrupcions

Operaris avui a les obres de La Sagrera / Janet Sanz Twitter

Barcelona

Els treballadors i les màquines han tornat a l'estació de la Sagrera 4 anys després. El Ministeri de Foment i l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) han informat que avui mateix s'han reiniciat els treballs per construir la llosa inferior, la base, de la futura estació en la que s'aturaran els trens de Rodalies i d'Alta Velocitat.

Les obres porten tant de temps aturades que el primer que han de fer els operaris és netejar i adequar la part que ja s'havia excavat i que durant aquest temps s'ha omplert d'aigua i d'herbes. Els treballs comencen per la llosa inferior, però s'ha de fer tota l'estructura de l'estació i també els accessos.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinent d'alcalde d'urbanisme, Janet Sanz, han celebrat la represa de les obres. Totes dues reclamen ara que les obres avancin ràpid i que no es tornin a aturar. Janet Sanz recorda que l'estació no és l'única obra pendent, sinó que cal fer els accessos i també l'estació de Sant Andreu Comtal.

Les obres es van aturar definitivament (després de mesos d'anar al ralentí) en 2014 quan una auditoria d'Adif va detectar irregularitats en l'execució dels treballs. Segons l'Administrador d'infraestructures, les empreses cobraven per feines que encara no havien realitzat.

El col·lector de Prim avança

Amb alguns mesos de retard, el ministeri compleix l'acord al que va arribar el passat mes d'abril amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Es va comprometre a iniciar les obres del col·lector de Prim al juny i ho va fer. I ara es reprenen els treballs de l'estació, això sí, amb alguns mesos de retard sobre el calendari acordat.

Des d'abans de l'estiu, s'està avançant és la construcció del nou col·lector de Prim, una gran claveguera que ha de passar per sota de les noves vies. Segons el Ministeri, la part principal d'aquestes obres s'acabaran al mes de juny.

El que va per més llarg és l'estació de Sant Andreu Comtal perquè les obres s'han de tornar a licitar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00