Sociedad

Barcelona contracta persones amb diversitat funcional per millorar l’accessibilitat a la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona ha contractat a 38 persones amb diversitat funcional per detectar barreres arquitectòniques i de tot tipus que dificulten el seu dia a dia

Ajuntament de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha contractat a 38 persones amb alguna diversitat funcional per millorar l’accessibilitat als diferents equipaments de la ciutat. Tant els públics com els provats. S'han organitzat per parelles per revisar mercats, centres d'atenció primària, camps de futbol, biblioteques o facultats. Van començar a l'octubre i ja han detectat que, en general, “hi ha molt poques franges a terra pels cecs”. Un d’aquests contractats, el Joan, diu que “encara falta molta consciència sobre els impediments diaris que es troben els invidents”.

REPORTATGE: Accesibilitat a Barcelona

01:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001309204/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

On estan trobant més barreres, i de tot tipus, és a edificis històrics com ara mercats antics o la Facultat de Nàutica de la UPC. El Fluvià, que és sord, explica que aquesta facultat té l’entrada per a cadires de rodes al darrera de l’edifici, allunyada de la porta principal, “amb tot el que implica dir que has d’entrar per la porta del darrera”. La facultat té rampa, però aquesta no té sòcol ni barana. I a més a més, la plataforma per pujar les cadires de rodes, topa amb la porta.

Un altre cosa que es repeteix, segons el Joan, són els lavabos mig adaptats. S’han trobat més d’un cas de lavabos on s’ha fet una inversió perquè hi entrin les cadires de rodes, però no s’ha eixamplat la porta d’accés als lavabos i, per tant, les cadires de rodes no hi poden entrar.

La feina d'anàlisi d'aquestes 38 persones s'allargarà fins el juny i s'afegirà a la revisió que ja ha fet l'Ajuntament de Barcelona a teatres, museus, parades de metro, escoles, hotels o botigues. En declaracions als mitjans de comunicació, la tinenta de Drets Socials, Laia Ortiz, ha avançat que els equipaments culturals i també educatius, són els que més hauran de millorar: “tenim un repte important en espais culturals privats com ara teatres. En això Barcelona està pel darrera de ciutats com París”.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona que té com a objectiu que el 2026 la capital catalana sigui totalment accessible pel 8% de persones que hi viuen i tenen reconeguda algun tipus de discapacitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00