Més de 200 mentors per ajudar refugiats

Més de 200 voluntaris de les comarques de Girona s'han inscrit al Programa Català de Refugi per ser mentors i ajudar als refugiats a integrar-se, a aprendre l'idioma i trobar feina. Ja hi ha una trentena de persones emparellades.

Més de 2.500 persones s'han apuntat al Programa català d'ajuda als refugiats, més de 200 són voluntaris de les comarques de Girona, que volen ser mentors de refugiats per ajudar-los a integrar-se. D'aquests 200 inscrits, un centenar ja han passat la formació que es requereix per ser mentor i una quarantena ja estan emparellats amb un refugiat.

És un pla que impulsa la Generalitat, en col·laboració amb set entitats més que treballen amb refugiats com Creu Roja, i l'objectiu és formar grups de mentors que durant un any han d'assessorar i acompanyar una persona refugiada. L'ajuden a formar-se i buscar feina, a aprendre l'idioma i també fan activitats d'oci i cultura amb ell. "Són com el seu entorn i la xarxa comunitària que ens acompanya dia a dia a tots" explica el coordinador del Comitè per a l'acollida, Àngel Miret:

Totohom pot ser mentor, però abans s'ha de passar un curs de formació i una entrevista. De mitjana, els mentors dediquen unes quatre hores a la setmana a acompanyar el refugiat que accepta participar en aquest programa. Un tècnic de les entitats d'ajuda als refugiats fan seguiment del grup.

A Ràdio Girona, hem parlat amb una mentora i un refugiat, la Cristina i en Moriba, aquí pots escoltar la seva experiència:

.

Cristina i Moriba / Ràdio Girona

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?