Sociedad
CONSELL GENERAL

El PS demana canvis al reglament per crear un nou grup parlamentari

Considera anòmal un grup mixt de 10 integrans i creu que els consellers escindits del grup liberal haurien de tenir grup propi

Arxiu Consell General

Andorra la Vella

El PS farà una demanda a Sindicatura perquè es modifiqui l'article 24 del reglament del Consell General i es pugui així crear un nou grup parlamentari en el cas dels cinc consellers escindits dels liberals i que han passat de forma automàtica al grup mixt.

La consellera general Rosa Gili ha assenyalat que el grup mixt tingui 10 consellers d'un total de 28 és anormal i que minva els drets de les minories, i per això volen plantejar a sindicatura la possibilitat de que es pugui crear un nou grup parlamentari com una manera de desbloquejar la situació actual.

En el cas que la modificació del reglament no es pogués fer, Gili ha explicat que mantindrien la seva proposta de que el grup mixt funcioni amb una presidència rotatòria. Un funcionament per majories i no per unanimitat, ha dit, podria semblar totalitari.

Gili també ha assegurat que si finalment s'acaba aprovat un reglament per majoria, no descarten fer un recurs on calgui per defensar els seus drets i els dels seus votants.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00