Sociedad

Frenada abans d'accelerar

El nombre d'habitatges iniciats i acabats va caure a les comarques de Girona durant els 9 primers mesos de l'any, segons revela l'informe de cojuntura de l'Associació de Promotors de Catalunya. Entre gener i setembre es van començar un 17% menys d'habitatges que el 2016 i s'en van acabar un 10% menys. Els experts diuen que és el preludi d'un repunt general de la construcció perquè això va acompanyat d'un increment de vendes que s'està menjant l'estoc que hi havia.

Hi ha espai al centre de Girona. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

Entre gener i setembre de 2017 es van començar a construir 700 habitatges a les comarques de Girona quan l'any anterior van ser 817 i se'n van acabar 680 pels 747 dels 9 primers mesos de 2016.

El descens es dóna en totes les comarques llevat del Gironès i, en menor mesura al Pla de l'Estany. Destaca especialment el repunt de construcció que experimenta la ciutat de Girona però amb xifres encara molt baixes; 114 habitatges iniciats en 9 mesos.

I tot això es produeix el mateix moment que hi ha un augment important de les vendes, tan d'habitatge nou com de segona mà.

El director de l'Associació de Promotors de Catalunya, Marc Torrent, diu que l'estoc s'està acabant i que ben aviat tornarà a fer falta construir habitatge nou per fer front a la demanda.

Marc Torrent, Associació de Promotors de Catalunya

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000152628/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La venda d'habitatge nou va augmentar un 33% els 9 primers mesos del 2017 a les comarques de Girona -molt per sobre de la mitjana catalana- mentre que els de segona mà ho va fer gairebé un 14%, en aquest cas, per sota de la mitjana catalana.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00