Més espera per rebre un òrgan

83 pacients de les comarques de Girona esperen un òrgan, són set persones més que fa un any. Tot i això, han augmentat els trasplantaments

85 persones de les comarques de Girona es van sotmetre a un trasplantament durant el 2017. Són 20 pacients més que l'any anterior i la majoria van rebre un ronyó.

Tot i que s'han fet més trasplantaments, ha augmentat la llista d'espera per rebre un òrgan perquè ara hi ha 83 persones que n'esperen un. Són 7 més que l'any anterior.

Dels que estan en llista d’espera, la majoria necessiten un ronyó (70 persones), però hi ha també pacients que esperen rebre un fetge, un cor, un pulmó o un pàncrees.

David Elvira - Director del Servei Català de la Salut / Potenciar més la donació d'òrgans

El director del Servei Català de la Salut, David Elvira, diu que per reduir les llistes d’espera només hi ha un camí; cal aconseguir encara més donants.

El 2017, es van extreure 62 òrgans de donants de les comarques de Girona i hi va haver també 36 donants de teixits (de pell, músculs i còrnies la majoria).

Catalunya torna a batre rècords

Ha tornat a batre rècords en donació d'òrgans durant el 2017 i s'ha superat la barrera dels 1.100 transplantaments. Han augmentat els renals, cardíacs, pulmonars i de pàncrees i només s'han reduit els de fetge, en 7 transplantaments menys que el 2016 a Catalunya. 

La donació de cadàver ha augmentat més d'un 5'5% respecte l'any anterior, s'han aconseguit 333 donants vàlids, gràcies a l'augment de les donacions de malalts terminals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?