Sociedad
ADMINISTRACIÓ PÚBLICA

El Govern aprova la Funció Pública amb l'oposició dels sindicats

La ministre Eva Descarrega destaca del projecte de llei que afavoreix un model de carrera horitzontal, un sistema d'incentius i una major mobilitat per als treballadors

La ministra de la Funció Pública, Eva Descarrega, i el ministre de Finances i portaveu de Govern, Jordi Cinca, abans d'entrar a la sal de premsa de Govern / SFGA/CEsteve

Andorra la Vella

El consell de ministres ha aprovat avui el projecte de llei de la Funció Pública, una de les grans reformes, ha dit la ministra Eva Descarrega, del govern de Demòcrates per Andorra.

El text, ha explicat Descarrega, té com a principals novetats la implantació d'un model de carrera horitzontal, un sistema d'incentius, una major mobilitat per als treballadors, i la seva formació continuada. Entre els punts a destacar, hi figuren la retribució del 75% en cas de reubicació per motius de salut, un canvi de règim de triennis a quinquennis, i el manteniment de la jornada laboral en 40 hores i no en 35 com reclamaven els sindicats. Això sí, a partir dels 61 anys els treballadors del cos general, i a partir dels 56 els dels cossos especials, podran reduir la seva jornada laboral, amb la corresponent reducció proporcional del sou.

La reforma també manté l'exclusivitat dels funcionaris, que no rebran cap prima a canvi, i estableix una minoració o suspensió de les retribucions quan hi hagi obert un procés d'instrucció d'expedient disciplinari. El projecte de llei, ha ressaltat Descarrega, ofereix oportunitats de millora als treballadors, tenint en compte, això sí, la sostenibilitat.

Pel que fa a la petició dels sindicats d'allargar la jubilació fins els 70 anys, la ministra ha afirmat que el Govern ho valorarà més endavant.

Ara el text s'enviarà al Consell General i entrarà en breu a tràmit parlamentari, malgrat l'oposició frontal dels sindicats, que dilluns es van negar a signar l'informe de la comissió consultiva. Precisament, sobre els representants sindicals, Descarrega ha dit que han obstaculitzat el tràmit parlamentari d'aquest projecte de llei i ha volgut deixar clar també que hi ha hagut diàleg i el Govern ha acceptat algunes de les propostes que han fet.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00