Sociedad

Les obres del nou aparcament del Verge de la Cinta es podrien licitar a finals d'any

L'Associació de Veïns del Centre Històric i el sindicat CATAC-CTS adverteixen que no renuncien a un futur nou hospital i demanen mesures per fer atractiu l'aparcament de l'autobús llançadora a l'hospital

El nou aparcament i ampliació de l'hospital s'ha de construir al talús que hi ha darrera de l'antic cine Fémina. / Sonia Castelló

Tortosa

L’associació de Veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa i el sindicat sanitari CATAC-CTS estan satisfets amb el projecte de construcció de l’aparcament i l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta, del qual n’han conegut els detalls de part de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre.

Destaquen que el projecte millorarà de forma important l’accés a l’hospital i la disponibilitat d’aparcament. El projecte està en fase de redacció i la Regió Sanitària preveu que a finals d’enguany es podrien licitar les obres.

El projecte contempla situar al talús de darrera de l’antic cinema Fémina un edifici amb un aparcament per a 400 vehicles i unes plantes superiors on s’hi situaran les consultes externes de l’hospital i gabinets d’exploració i proves mèdiques.

Josep Baubí, president de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric, destaca que el projecte suposarà un abans i un després per al centre sanitari tortosí. Però afegeix que això no implica renunciar definitivament a la construcció en un futur d’un nou hospital.

Mentre no es materialitza aquest projecte, l’entitat veïnal i el sindicat sanitari reclamen a la Generalitat que prengui mesures per intentar incentivar l’ús de l’aparcament d’enllaç amb l’autobús de l’hospital que es va construir a la plaça del Mil·lenari i que pràcticament no té usuaris.

Cinta Sarroca, del sindicat CATAC, afirma que els pacients del Verge de la Cinta no empren l’aparcament perquè molts desconeixen el seu funcionament o perquè el troben car.

El gerent de la Regió sanitària de les Terres de l’Ebre, Ismael Piñas, ha reconegut que l’aparcament de la plaça del Mil·lenari no està donant els resultats esperats i ha apuntat que es podrien estudiar maneres de donar-lo més a conèixer o mesures per incentivar-ne més l’ús.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00