Sociedad

Ja s'estan redactant els estatuts de Salut Terres de l'Ebre

La intenció és que el nou govern català els aprovi abans de l'abril, quan l'empresa pública ha d'assumir la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

Façana principal de la Clínica Terres de l'Ebre a Tortosa. / Sonia Castelló

Tortosa

Ja s’estan redactant els estatuts de Salut Terres de l’Ebre, l’empresa pública que ha d’acabar regint els serveis sanitaris del territori.

Ho ha explicat el gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Ismael Piñas, qui afirma que es vol que els estatuts siguin una de les primeres coses que es trobi damunt la taula el nou govern de la Generalitat.

El govern català hauria d’aprovar els estatuts abans de l’abril. Cal recordar que a l’abril la nova empresa s’ha de fer càrrec de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Pel que fa als centres sanitaris de Tortosa i Amposta, el gerent de la regió sanitària aposta per una fórmula de treball basada en convenis.

Ismael Piñas també ha assegurat que els serveis sanitaris de les Terres de l’Ebre han de continuar mantenint vinculació assistencial i col·laborant en recursos i professionals amb Reus. Això, després que els centres sanitaris de Tortosa i Amposta s’hagin desvinculat de GINSA, societat que pertany a Sagessa.

Piñas sosté que la desconnexió de GINSA s’ha d’entendre com un canvi necessari en la governança dels serveis sanitaris ebrencs. Una desconnexió important, diu, per avançar en l’estructuració d’una xarxa sanitària ebrenca sota el paraigües de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00