Sociedad

Jordi Sànchez renega de la via independentista unilateral

Declaren de nou davant el jutge Llarena els "Jordis" i l'exconseller Forn

Cadena SER

Madrid

Jordi Sànchez, exdirigent de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat electe per les llistes de Carles Puigdemont i Junts per Catalunya, ha estat el primer dels tres imputats en prendre la paraula aquest dijous davant del jutge Pablo Llarena després de ser traslladat des Soto del Real en un furgó juntament amb Jordi Cuixart. El líder independentista, ara càrrec electe després del 21-D, ha declarat durant unes dues hores i, com ja va fer en la seva anterior compareixença encara que sense entrar en el fons de l'assumpte, ha renegat de la via unilateral per aconseguir la independència.

El proper a declarar serà Jordi Cuixart i finalment l'exconseller Joaquim Forn. Avui davant del jutge, Sànchez ha reconegut que el 20 de setembre a Barcelona es van produir actes "vandàlics" tot i que no "violents" i renegant de la violència i assumint les vies constitucionals. El mateix Sànchez ha sol·licitat la seva llibertat in voce davant el magistrat.

A les porta de l'alt tribunal una desena de representants d'ERC i el PdeCat s'han concentrat en suport als tres imputats, sol·licitant la seva excarceració i referint-se també a l'escenari polític català obert després de les eleccions del 21 de desembre.

"Som pessimistes"

Ha estat el diputat d'ERC, Joan Tardà, que ha assegurat que no confien en l'alliberament pròxima dels 'Jordis' i de Forn: "No desitgem altra cosa que equivocar-nos, però som pessimistes", ha dit, al·ludint a la situació del exvicepresident de la Generalitat, "atenent al fet del que va passar fa pocs dies amb Oriol Junqueras". Des del PdeCat, la seva coordinadora general Marta Pascal - també imputada en aquesta causa - ha afirmat que "seria just que poguessin sortir avui de presó, desitjo que puguin sortir".

Des d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri ha assegurat que l'objectiu de Cuixart és demostrar que "el 20 de setembre va ser una manifestació on ell i Sànchez van demanar a la gent que fos pacífica i així majoritàriament va succeir", defensant també que l'exlíder de la seva organització és "una persona de pau".

Restituir el "Govern legítim"

"El que ha demostrat aquest procés polític és que sempre sempre hem trobat el consens i hem estat capaços de solucionar els obstacles que ens hem trobat", ha dit en clau política Marta Pascal amb la vista posada en el proper 17 de gener i també a la investidura, ha dit, de Carles Puigdemont per restituir el "Govern legítim".

En aquest sentit, Tardà ha tret importància al fet que finalment Puigdemont no pugui ser investit per via telemàtica: "Si no es pot fer d'aquesta manera ja es buscarà la fórmula perquè hi hagi una investidura i un govern, què suïcidi cometríem si havent guanyat les eleccions donéssim una altra oportunitat a aquells que són capaços d'utilitzar fins i tot males arts per guanyar ", ha dit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00