Últimas noticias Hemeroteca

L'aeroport del Prat ampliarà la frontera intel·ligent

AENA instal·larà 10 nous passos automàtics a les portes de sortida de la terminal 1 a l'estiu. La Policia Nacional vol que a la llarga desapareguin les cabines de control manual de documentació

Una imatge del sistema Automatic Border Control que ara s'amplia a l'aeroport del Prat /

La terminal T1 de l'aeroport del Prat tindrà a l'estiu 10 nous passos automàtics a les portes de sortida. És un sistema que reconeix les persones a través de la seva fisonomia, que està guardada en el xip del passaport. L'objectiu de la policia nacional és que tota la frontera acabi sent automàtica i desapareguin les cabines amb els agents controlant la documentació. Cada any passen per les seves mans els papers de 12 milions de passatgers.

L'aeroport del Prat ja té 24 passos automàtics d'arribada, 12 a la terminal 1 i 12 més a la T2. La idea és posar-ne una desena més de sortida. És el que s'anomena ABC, les sigles en anglès d'Automatic Border Control. És un pas reservat als passatgers de vols extracomunitaris, majors de 18 anys i amb passaport europeu i modern amb xip. El Comissari cap de la Policia Nacional a l'aeroport del Prat, Fernando Agoiz ha explicat en declaracions a SER Catalunya que aquest portal automàtic compara dades biomètrics entre el xip del passaport i la cara que té al davant.

Tot i ser automàtic hi ha un policia pendent de cada sis portes per si hi ha algun problema. De vegades la màquina no deixa passar a l'usuari perquè s'ha canviat les ulleres o el pentinat i no el reconeix. El comissari Agoiz creu que el futur va per aquesta frontera automatitzada i intel·ligent, de la mateixa manera que ens hem acostumat a treure diners del caixer automàtic, i fa 20 anys érem reacis a fer-ho i anàvem a la guixeta.

370RD010000001308504

Agoiz explica que la policia ja no segella els passaports perquè tot està informatitza. Si algú ho demana, per romanticisme, li estampen el segell. A banda de col·locar 10 portals automàtics a les sortides de la T1, AENA té previst avançar les cabines de control de seguretat per guanyar espai darrera, a la part on els passatgers s'han de treure el cinturó i passar l'equipatge per l’escàner.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?