Sociedad
AGENDA CULTURAL

El Centre de Lectura ofereix un cicle dedicat a Hayao Miyasaki

Fins al proper 14 de març es podrà gaudir a la sala Emili Argilaga de la projecció de diverses pel·lícules del geni de l'animació japonesa. L'entrada és gratuïta.

Hypebeast.com

Reus

La secció de Ciències de la Comunicació del Centre de Lectura ha organitzat el cicle 'Les fantasies de Hayao Miyasaki', dedicat a la filmografia del director japonès, conegut per la seva tasca al capdavant de l'estudi Ghibli. 

Miyasaki és l'autor de clàssics del gènera de la fantasia i l'animació com 'El viatge de Chihiro' o 'El meu veí Totoro', entre moltes d'altres. La seva capacitat narrativa i el seu traç l'han convertit en un referent de la segona meitat del segle XX en l'àmbit de les pel·lícules infantils, totes elles amb una revisió de discurs per al públic adult i amb una clara vocació de defensa del medi ambient i els valors tradicionals de conviència i solidaritat. 

A més de director, també és productor, animador, guionista i il·lustrador d’anime japonès. Juntament amb Isao Takahata va crear l’estudi Ghibli, des del que ha fet la seva carrera. Al seu nom hi va lligat el del compositor de bandes sonores Joe Hisaishi, un dels referents també en el sector cinematogràfic que ha treballat amb d'altres grans noms del cinema japonès com Takeshi Kitano. 

Les projeccions tindran lloc els dimecres, a partir de les 19.30h, a la sala Emili Argilaga, amb versió original subtitulada. L'entrada és lliure. 

El cicle comença aquest dimecres amb la projecció del film 'El meu veí Totoro' de l'any 1988. El proper 31 de gener es projectarà 'Porco Rosso', el 14 de febrer 'El viatge de Chihiro', el 28 de febrer 'El castell ambulant' i el cicle acabarà el 14 de març amb la projecció del seu darrer film, 'El vent s'aixeca'. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00