Sociedad
REUS

El PSC acusa el govern municipal de ser els "homes de negre" del CatSalut

Els socialistes fan responsable l'equip de govern de Reus de la marxa de Tortosa I Amposta de SAGESSA i dels sis acomiadaments de GINSA.

Segons els socialistes, la "desídia" i "incompetència" de Pellicer fa que Reus deixi de ser la capital sanitària del sud de Catalunya i està fent que un model que "havia estat d'èxit salti pels aires."

Si hi ha més acomiadaments, demanaran la dimissió de Pellicer, Llauradó i Vilella.

Els regidors Andreu Martín i Ana Martínez a la seu del partit a Reus. / Oleguer Domènech

Reus

El PSC de Reus acusa l'equip de govern de deixar morir GINSA. Els socialistes han sortit al pas després que s'anunciessin sis acomiadaments en el si d'aquesta empresa que centralitza tasques de gestió i administració en diversos centres de salut de la demarcació.

Tot es va començar a tòrcer amb la marxa de centres sanitaris de Tortosa i Amposta de Sagessa, el sistema que englobava la sanitat del sud de Catalunya. Aquests centres volien més inversions. Amb la seva marxa, va baixar la feina de GINSA i per aquest motiu s'ha hagut d'acomiadar personal.

Els socialistes creuen que aquesta situació suposa Reus deixi de ser la referència sanitària del sud de Catalunya. A més consideren que des de la capital del Baix Camp s'hauria de millorar la relació amb els seus socis de Tortosa i Amposta i exigir a la Generalitat una aportació suficient, unes mesures que consideren que l'equip de govern no ha fet.

Andreu Martín, portaveu dels socialistes a l'Ajuntament, apunta a l'alcalde Carles Pellicer, a Noemí Llauradó, regidora de Salut i màxima responsable del Grup Salut, i a Montserrat Vilella, presidenta de GINSA. Segons Martín, "no pot ser que el govern de la ciutat faci d'homes de negre del CatSalut" sinó que haurien de "defensar un finançament adequat a Barcelona."

Andreu Martín acusa el govern de Reus d'homes de negre del CatSalut (15/01/18)

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000046733/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els socialistes asseguren que volen creure el govern municipal quan afirma que no hi hauran més acomiadaments. Ara bé, també asseguren que dubten de les paraules del govern i si hi ha més acomiadaments demanaran les dimissions de Pellicer, Llauradó i Vilella.

Des del Comitè d'empresa de GINSA, lamenten que el problema no s'hagués solucionat abans de la marxa de Tortosa i Amposta i temen que si marxa també Móra, hi haurà més acomiadaments. En el cas de Móra es van destinar 4 milions d'euros de les seves arques per solventar el dèficit de l'Hospital Sant Joan de Reus i si no hi ha grans canvis, la concessió, que expira a l'abril, no es renovarà. Carles Bergadà, president del Comitè d'empresa de Ginsa, assegura que des que va esclatar el Cas Innova "no ens ha defensat ningú" tot i que no sap si ha estat intencionadament o no.

Carles Bergada assegura que els treballadors de GINSA no els defensa ningú (15/01/18)

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000046731/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tant els socialistes com els treballadors de GINSA creuen que s'hauria de mantenir el model tal i com funcionava fins fa dos anys. Això sí, consideren que Reus ja ha perdut les Terres de l'Ebre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00