Sociedad
MERCAT IMMOBILIARI

L'Agia creu que la llei d'arrendaments no ajuda a millorar el mercat de lloguer

Els agents immobiliaris aposten per una llei més flexible que escurci la durada dels lloguers

El president de FIABCI Andorra, Jordi Galobardas, als estudis de la SER aquest dilluns. / Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

El mercat de pisos de lloguer cada cop es redueix i s'encareix més al país. Des del Col·legi d'Agents Immobiliàries es resisteixen a posar una xifra d'increment del preu de l'habitatge de lloguer disponible però reconeixen que n'hi ha menys disponible i més car.

Un dels motius als quals apunten és la llei d'arrendaments que qualifiquen d'obsoleta. Jordi Galobardas, president de l'Agia, assegura que és massa garantista i que no dóna respostes a les necessitats de la gent ja que ara per ara només es poden signar contractes per menys de tres mesos o de cinc anys. Per aquest motiu es demana més flexibilitat per adaptar-se, per exemple, a la realitat dels temporers.

Des de l'Agia posen d'exemple altres països. A Espanya el lloguer és per tres anys i molts països del Nord d'Europa els contractes se signen d'any en any. Galobardas assegura que això no vol dir que hi hagi més precarietat ni inseguretat en el mercat de lloguer.

De fet, als països del nord d'Europa el 70% de l'habitatge aproximadament és de lloguer i només el 30% de compra. A Espanya, per contra és a l'inrevès. Segons Galobardas fins ara Andorra ha estat més equilibrat i aventura que de moment es manté meitat i meitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00