Sociedad

Arrenca el procediment per urbanitzar la plaça de davant la Catedral de Tortosa

El procés per triar el projecte guanyador es farà amb un concurs a dos voltes, d’acord amb la nova Llei d’Arquitectura

Part de les restes arqueològiques aparegudes al solar de davant de la Catedral. / Anna Mayor ACN

Tortosa

Arrenca el procediment per urbanitzar la plaça de davant de la façana principal de la Catedral de Tortosa. La Junta de Govern Local ha aprovat, aquest dilluns al vespre, iniciar el procés de redacció i direcció d’obres del projecte d’urbanització del solar. Un espai, recordem, sorgit de l’enderroc d’un tram de cases del carrer Croera i al subsòl del quals van aparèixer importants restes d’època romana i andalusí.

D’acord amb la planificació del Govern municipal tortosí, el projecte final haurà de contemplar tant la restauració de les restes arqueològiques com la urbanització de la plaça. I no només de la plaça, sinó de tot l’espai comprès entre el Museu Municipal de Tortosa i la plaça del Paiolet. I és que el govern municipal ja va explicar temps enrere que es plantejava la possibilitat de crear un circuït cultural aprofitant la proximitat de les restes arqueològiques al Museu Municipal i a l’exposició permanent de la Catedral.

El procediment que la Junta de Govern Local ha aprovat té també la particularitat que serà un dels primers a Catalunya que es farà seguint la nova Llei d’Arquitectura, que proposa un procediment a dos voltes per triar el projecte guanyador.

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que això implicarà fer una primera fase en la qual “es podrà fer la selecció de tres guanyadors d’acord amb la seua experiència i actuacions anteriors fetes en altres nuclis antics; i a partir d’aquí, d’aquests tres escollir el que s’encarregui de fer el projecte definitiu”..

Els tres equips de professionals que passin a la segona fase rebran uns honoraris de 2.000 euros per redactar, en el termini d’un mes, la seua proposta de projecte. Posteriorment, un jurat format per tècnics de l’Ajuntament, un representant del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i un representant de la Direcció general d’Urbanisme de la Generalitat, triaran el projecte guanyador. Un projecte guanyador que rebrà 73.000 euros i que s’espera que estigui disponible abans de l’estiu.

De moment, el pressupost municipal per a l’any 2018 ja preveu una partida pressupostària inicial de 350.000 euros per iniciar les obres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00