Sociedad
TARRAGONA 2018

Tarragona lluitarà per ser seu d’un organisme internacional

Aprofitant la inèrcia dels Jocs del Mediterrani, la ciutat vol acollir la seu d’alguna fundació o associació d’àmbit regional, mediterrani o internacional.

Tarragona 2018

Tarragona

Des del primer dia, Tarragona ha volgut vendre els Jocs del Mediterrani més enllà de l’àmbit esportiu. Tan des de la vessant econòmica, com del llegat físic i d’infraestructures, com també la possibilitat d’esdevenir capital del Mediterrani per unes setmanes en aspectes clau com la solidaritat, la pau o la convivència. Ara bé, què en quedarà de tot plegat després d’aquest estiu? És una de les preguntes que es fa la ciutadania.

I l’Ajuntament de Tarragona sembla que en té la resposta. Javier Villamayor explica als micròfons de la Cadena SER que la ciutat vol convertir-se ‘en seu d’un organisme internacional aprofitant la inèrcia dels Jocs del Mediterrani’. Villamayor no exposa cap exemple concret, però parla d’un ‘gran nombre de fundacions i associacions que busquen seu’. Tarragona lluitarà per acollir-ne algun.

Diu el regidor encarregat dels Jocs que ‘en diverses converses en diferents fòrums hem copsat aquesta necessitat’ i assegura que ‘hi ha moltes possibilitats d’acollir-ne un’. Insisteix que ‘no només estem parlant de l’àmbit esportiu’ sinó també ‘de l’àmbit del medi ambient, la convivència o les relacions internacionals’. Villamayor parla, com exemples, de l’ESCAME, l’Associació de Cambres de Comerç del Mediterrani, o la Fundació de Relacions Nord-Sud Mediterrànies.

I l’Anella?

Més enllà del llegat no tangible, els Jocs hauran servit, entre d’altres, per construir l’Anella Mediterrània. Aquest mes de gener s’ha de convocar una Junta de Portaveus per parlar de com es gestionarà aquest equipament esportiu en el futur. Una junta demanada per l’oposició. Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans, assegurava la passada setmana que ‘és això el que em preocupa, com gestionarem el llegat. Perquè no tenim possibilitat de crear noves empreses i no tenim els recursos municipals per fer-ho’. Ara falta veure què diu un estudi de l’INEF per encarar el futur de la gestió de l’Anella Mediterrània.

Mentrestant, Villamayor assegura quina seria la seva preferència: Construir una residència per esportistes o bé al ben mig de l’Anella – si la legislació urbanística ho permet –; o bé en un solar a la vora. ‘Una iniciativa que no tiraria endavant l’Ajuntament’, diu Villamayor, però que serviria per donar sortida ‘a la necessitat de molts equips de futbol de l’est d’Europa, per exemple, que busquen destinacions de qualitat’ quan als seus països s’aturen les competicions per les baixes temperatures.

Villamayor considera que d’aquesta manera es desestacionalitzaria la temporada turística, es donaria continuïtat a la capital dels jocs a la mediterrània i s’aprofitarien les infraestructures construïdes. S’intueix que l’Ajuntament podria optar per una proposta de gestió público-privada, però de tot plegat en sortirem de dubtes quan es convoqui la Junta de Portaveus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00