Sociedad

Exconsellers recol·locats

L'ex responsable del departament d'empresa, Jordi Baiget, ha estat nomenat director general de SERMETRA, una societat de l'Autoritat del Transport Metropolità i els operadors d'autobusos

Imatge d'arxiu de Jordi Baiget, quan encara era conseller del Govern català / Arxiu ACN

Barcelona

L'exconseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, és el director general de SERMETRA, una empresa formada per l'Autoritat del Transport Metropolità i pels operadors privats d'autobusos. Amb aquest nomenament, Baiget ha tornat a l'òrbita pública després d'haver cessat com a conseller el passat 3 de juliol per haver qüestionat la via unilateral.

Segons ha avançat SER Catalunya, la designació de Jordi Baiget com a director de SERMETRA es va fer el passat 23 d'octubre, 4 mesos després de sortir del govern. Va substituir Josep Anton Grau que havia ocupat aquest càrrec al 2016 després de deixar l'Autoritat del Transport Metropolità. Baiget cobrarà uns 97 mil euros bruts a l'any, segons consta en el pressupost de SERMETRA.

Fonts del departament de Territori han explicat que Baiget és un bon coneixedor de la col·laboració públic-privada i era un bon candidat per substituir Josep Anton Grau al capdavant d'aquesta societat.

SERMETRA es va crear l'any 2003 per fer el manteniment de les validadores que porten els autobusos i també gestionar dels sistemes d'ajut a l'explotació d'aquestes flotes. Tot i que l'adreça que consta a la seva web segueix sent la de l'Autoritat del Transport Metropolità, l'any 2016, coincidint amb el nomenament de Josep Anton Grau, es va traslladar a un altre pis de lloguer situat al carrer Balmes.

Neus Munté, a l'Àrea Metropolitana

També ha trobat feina vinculada a l'Administració l'exconsellera de Vicepresidència, Neus Munté. Segons explicava Expansión aquest divendres, treballarà com a assessora del grup del PDeCAT a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i tindrà una remuneració de 49 mil euros bruts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00