Sociedad

Entitats pro-tramvia acusen l'oposició de boicotejar la unió per la Diagonal

Aquest dissabte han convocat una marxa ciutadana en aquesta important avinguda de Barcelona sota el lema "prou bloqueig polític"

Mònica Peinado CADENA SER

Barcelona

Una vintena d'entitats que recolzen la unió del tramvia asseguren que els partits de l'oposició de l'Ajuntament de Barcelona estan boicotejant el projecte. Aquestes associacions (veïnals, sindicals, de defensa del transport públic i per la millora de la qualitat de l'aire) han organitzat aquest dissabte una mobilització per reclamar que es tiri endavant la unió dels tramvies.

Sota el lema "Prou Bloqueig Polític, #UnimElsTramvies", s'ha convocat una marxa per la Diagonal que sortirà a les 11 des de la Plaça Francesc Macià i des de Les Glòries i que s'acabarà a mig camí, a la plaça Mossen Cinto Verdaguer.

Representants de les associacions de veïns del Baix Llobregat, de Barcelona i de Badalona, sindicats i entitats de defensa del transport públic han presentat avui la mobilització. Durant la roda de premsa, tots han coincidit en què cal desencallar ja la unió dels tramvies. Expliquen que es tracta d'un projecte que beneficiarà no només a Barcelona, sinó als ciutadans del Baix Llobregat, de Sant Adrià del Besòs i de Badalona.

El president de Promoció del Transport Públic, Ricard Riol, ha explica que "tenim ja 29 quilòmetres fets i ens falten 3,8 per acabar-lo i per duplicar la demanda". I assegura que els estudis que es fan per demostrar que els autobusos elèctriques són una alternativa al tramvia només busquen "dilatar la solució, per boicotejar la connexió" del Trambaix i el Trambesòs.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns del Baix Llobregat, Julian Carrasco, assegura que molts ciutadans d'aquesta comarca van rebutjar en el seu dia el Trambesòs perquè haguessin preferit el metro. Però que ara han canviat d'opinió i volen que s'uneixin les línies de tramvia que queden als extrems de la Diagonal.

Des de la FAVB, Susana Pascual, confia que la mobilització de dissabte sigui un punt d'inflexió i que s'acabi el boicot. Diu Pascual "que és un projecte que necessiten els ciutadans de l'àrea metropolitana" i demana que es tiri endavant de forma immediata.

Ara per ara, el govern municipal no té garantit el suport necessari per unir els tramvies per la Diagonal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00