Sociedad

No hi haurà moratòria de pisos turístics a Girona

L'Ajuntament de Girona ha rebutjat aplicar una moratòria de llicències per a nous habitatges d'ús turístic. Era la mesura més urgent que proposava una moció presentada per la plataforma ciutadana '+ Barri - Pisos Turístics'. Només ha rebut el suport dels regidors d'ERC i de la CUP.

Una pancarta en un pis de Girona. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

El PSC s'ha abstingut i tant l'equip de govern com Ciutadans com el PP hi han votat en contra.

La tinenta d'alcaldia de Turisme i Promoció Econòmica, Glòria Plana, ha dit que els 584 habitatges d'ús turístic que hi ha actualment a la ciutat –més de la meitat, al Barri Vell- són una xifra "sostinguda" que permet "complementar" l'oferta hotelera i que ara no toca una moratòria quan s'està enllestint la redacció del Pla Estratègic de Turisme.

L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha qualificat la mesura de "poc rigorosa".

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000152807/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquestes paraules han indignat els membres de la plataforma ciutadana que ho proposava, que han abandonat el ple just abans que es votés la moció.

A part de la moratòria, la proposta recollia que "l'augment important" d'habitatges d'ús turístic al Barri Vell de Girona s'ha traduït en lloguers més cars i ha "desdibuixat la identitat" d'aquesta part de la ciutat.

La portaveu de la Plataforma, Ruth Tramullas, ha posat com a exemple la situació que ha viscut l'entorn de la plaça Sant Pere. Allà, ha dit, s'hi concentren fins a 67 habitatges d'us turístic i, d'aquests, 33 són apartaments procedents de rehabilitacions però els altres 34 eren pisos de lloguer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00