Sociedad

Suspès el judici per la batalla campal a Lloret el 2011

Els aldarulls a la sortida de la discoteca Colossos arribena judici sis anys després, però només es presenten 2 dels 20 turistes acusats i s'ha suspès.

S'enfronten a penes d'entre 2 i 9 anys de presó.

Els dos acusats que s'han presentat al judici (al mig, el traductor) / Paula Brujats

Girona

Els aldarulls van passar la matinada de l'11 d'agost de 2011 a Lloret de Mar, quan la discoteca Colossos es va quedar sense llum i es va haver de desallotjar per força. Segons les acusacions, els 20 acusats --la majoria són francesos i alemanys-- van intentar impedir el desallotjament i van acabar a pedrades i cops d'ampolla amb els Mossos d'Esquadra. Tot plegat, va derivar amb una batalla campal a la riera de Lloret amb més de 20 ferits.

El cas ha trigat més de sis anys a arribar a judici i avui, la vista, s'ha hagut de suspendre perquè només s'han presentat 2 dels 20 acusats. 16 ja estaven  declarats en rebel·lia perquè no els han localitzat i dels quatre que estaven citats, dos no s'han presentat al jutjat penal 3 de Girona. El jutjat ha dictat ordres de crida i cerca pels dos que no han comparegut, tot i estar citats.

La fiscalia ha demanat la suspensió del judici perquè, com que s'enfronten a penes superiors als 2 anys de presó, no se'ls pot jutjar en absència.

L'advocat de la patronal de l'oci nocturn, la Fecasarm, Joaquim Boadas, que exerceix l'acusació popular diu que l'administració "ha d'actuar amb més contundència" en casos com aquest i localitzar els acusats. Boadas creu que "és una manca de respecte que ningú respongui" dels aldarulls que van fer "tan de mal" a la imatge de Lloret i al sector de l'oci nocturn.  

Joaquim Boadas - Fecasarm

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000152828/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els 20 acusats s'enfronten a penes d'entre 2 i 9 anys de presó per desordres públics, atemptat a agents de l'autoritat, lesions i danys. També han de pagar més de 52.000 euros pels danys causats al mobiliari urbà, a les furgonetes dels Mossos i per lesions, però, de moment, no han consignat ni la meitat d'aquests diners.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00