Sociedad

Reus s’acomiada de la CCC i ja mira cap a la Ciutat de la Música

Balanç positiu de la Capital de la Cultura Catalana segons l'Ajuntament. 700 activitats, 160 projectes. i 200.000 espectadors.

L'alcalde de Reus, acompanyat de Montserrat Caelles, regidora de Cultura i de Montserrat Grau, comissària de la CCC a Reus. / Marc Càmara

Reus

S'acaba el 2017, s'acaba l'any de la cultura a Reus i el govern aprofita per treure pit de la feina feta. L'alcalde Carles Pellicer assegura, però, que el gran mèrit és de la 'ciutadania i sobretot de les entitats', que han tirat endavant més de 160 projectes.

L'any ha servit per reorganitzar el teixit cultural de la ciutat i copsar on són els nuclis de talent, a més de veure la importància de les entitats i associacions en el dia a dia de la cultura a la ciutat. 

Què en quedarà?

I a partir d'ara, què? Segons l'alcalde de Reus, 'la capitalitat ha servit perquè el país reconegui el potencial de la ciutat a nivell cultural'. La comissionada de la CCC, Montserrat Grau, assegura que 'Barcelona ha mirat cap al sud' per veure què es feia al país. I la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, assegura que 'tot plegat ens servirà per radiografiar l'estat de la cultura i veure quins són els nintxols que hem de seguir treballant i explotant'. Balanç molt positiu de l'Ajuntament del que ha donat de sí aquest 2017 en l'àmbit cultural a la ciutat. 

A més, però, de la Capital en quedarà un gruix important d'espectacles i esdeveniments que tindran continuïtat. Caelles reconeix que 'dir a dia d'avui què es tornarà a fer i què no és molt agosarat'. Assegura que depèn 'de diversos factors', principalment la voluntat de les entitats de tornar a fer-los, però també 'del pressupost amb el que compti l'Ajuntament'. Veurem al llarg d'aquest 2018 què en queda realment de la tasca de les entitats a la programació cultural habitual. 

Aquests dies s'estan enllestint enquestes de satisfacció i també un treball de camp per veure quin impacte econòmic ha tingut la Capitalitat Cultural a la ciutat. Unes dades que es faran públiques en les properes setmanes. 

Ciutat de la Música

Carles Pellicer insisteix que el 2018 serà l'any de la música a Reus. Una argúcia que l'alcalde es va treure de la màniga divendres passat durant un dels actes de cloenda de Reus Capital de la Cultura Catalana. Assegura que no hi ha res encara en ferm però que en els propers dies es farà pública la programació dels actes del que anomena 'Ciutat de la Música Reus 2018'. Diu Pellicer que la manera de treballar serà la mateixa que amb la Capitalitat. És a dir, l'Ajuntament i l'IMAC serna els engranatges on s'hauran de fer funcionar les propostes de les entitats i, en aquest cas, els músics de la ciutat. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00