Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba un plan para indemnizar a las víctimas de abusos sexuales en la Iglesia cuyos casos estén prescritos

Sociedad
REUS

L'Hospital Sant Joan tancarà el 2017 amb un dèficit milionari

Es redueix a la meitat dels 8 milions que hi havia al 2016. Noemí Llauradó admet que caldrà seguir reduint la despesa i incrementar els ingressos.

Contestant al PSC, Llauradó assegura que el model de Sagessa no corre perill i que la marxa de GINSA dels quatre centres de Tortosa i Amposta s'ha fet amb les garanties necessàries.

Marc Càmara

Reus

L'Hospital Sant Joan de Reus tancarà el 2017 amb un dèficit d'entre 3 milions i mig i 4 milions d'euros, unes dades aportades per la presidenta de l'Hospital, la regidora de Salut del consistori reusenc, Noemí Llauradó.

Llauradó explica que s'ha pogut reduir el dèficit de l'any 2016, que va ser de 8 milions d'euros, a la meitat però admet que caldrà continuar fent esforços per reduir la despesa i incrementar els ingressos.

Llauradó recorda que el consorci hospitalari pactat amb la Generalitat contempla que els dèficits que es puguin generar a partir d'ara els assumirà íntegrament el govern català. El consorci es començarà a treballar un cop s'hagi constituït el nou govern de Catalunya.

Llauradó també ha respost les crítiques que el PSC li va dedicar aquest dilluns, on l'assenyalaven directament i on titllaven el govern de Pellicer d'irresponsable i incompetent per la gestió de les empreses públiques de salut a Reus.

Llauradó assegura que el govern municipal vol mantenir el model de Sagessa però accepten que les Terres de l'Ebre vulguin gestionar la seva pròpia sanitat pública. De fet, Llauradó diu que de la mateixa manera que des de Reus es va apostar per un model sanitari que es gestionés de manera el més propera possible, respecten que altres territoris vulguin el mateix per ells mateixos. D'aquesta manera, entén que els quatre centres de Tortosa i Amposta hagin abandonat GINSA, una decisió que ha provocat sis acomiadaments. Llauradó ha explicat que la marxa de GINSA dels quatre centres es va acordar sota dues premisses: que GINSA seguís sent viable i que es garantissin el màxim de nombres de treball, unes condicions que, segons Llauradó s'han aconseguit.

Tortosa, Amposta i Móra d'Ebre fa anys que treballen per independitzar-se del sistema pública sanitari reusenc, que gestionava, a les Terres de l'Ebre, diversos hospitals i centres assistencials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00