Sociedad
PRESONS

Separació total entre dones i homes al centre penitenciari

El recinte inaugura noves instal·lacions exclusives per a les recluses

La comitiva d'autoritats dins del nou gimnàs per a agents penitenciaris en la inauguració de les noves instal·lacions del recinte. / M.M. ANA

Andorra la Vella

El Centre Penitenciari de la Comella ha inaugurat, aquest dimarts, diverses noves instal·lacions amb l'objectiu de millorar el dia a dia i les hores efectives d'activitats dels interns i també la dels agents penitenciaris.

Una comitiva d'autoritats, encapçalada pel ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director adjunt del departament d'institucions penitenciàries, Ismael Alarcón, han mostrat a la premsa la nova sala de comunicacions familiars, un nou gimnàs, una sala polivalent i una sala d'informàtica, totes exclusives per a les internes dones. “Així s'aconsegueix una separació total entre les internes dones i els interns homes, evitant que s'hagin d'utilitzar les mateixes sales i s'augmenten les hores d'activitats”, ha explicat Alarcón.

Fins a dia d'avui, la totalitat de les persones internes havien de compartir algunes sales o alternar-ne la utilització.

Actualment al centre penitenciari hi ha 43 persones internes, de les quals cinc són dones. La visita també ha servit per presentar un nou gimnàs, aquest per als agents penitenciaris, una reclamació del col·lectiu.

Totes les noves modificacions i millores han tingut un cost total aproximat de 70.000 euros.

Més agents i a punt per als vis-a-vis

El centre penitenciari té previst ampliar la plantilla enguany amb la incorporació de set nous agents, els quals ja estan en període de formació. Tres d'ells ho podrien fer abans de final d'any.

Una part d'aquests agents estarà dedicada a la comunicació vis-a-vis que està previst que entri en funcionament a l'abril.

El centre penitenciari compta actualment amb 55 agents.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00