Sociedad

Les penyes demanen horaris de tarda per afavorir l´assistència

El debat sobre la caiguda d´espectadors al Camp Nou

EFE

Barcelona

El president de les federacions de penyes del Barça, Toni Guil, demana “horaris assequibles de tarda que contribueixin a recuperar l´assistència al Camp Nou”

En declaracions a “La Graderia” Guil celebra que el Barça hagi decidit estudiar i abordar la problemàtica i demana “més estabilitat en els horaris, encara que no és la única solució” i per bé que entén també com influeix la globalització de les audiències.

El representant de les penyes calcula que els 125 autocars que mouen els penyistes sumen 5.000 espectadors que en alguns casos venen de comarques llunyanes amb llargs desplaçaments “de manera que si el partit és tard et pot vèncer la mandra”

La inquietud per la baixa assistència al Camp Nou també la comparteix la Junta Directiva del Barça que ha decidit fer un estudi per saber-ne les causes.

“No es pot negar l´evidència” diuen des del club però a l´hora volen “saber amb propietat” tot els paràmetres que poden ajudar a explicar el descens d´espectadors”

El Barça estudiarà les causes de la davallada

El Barça vol saber quina incidència han tingut en la davallada els següents factors: la caiguda general del turisme a partir dels atemptats terroristes d´agost i l´1 d´Octubre, els horaris dels partits, els dies de pluja i fred, i el fet que enguany encara no s´ha jugat el clàssic a l´estadi que sempre porta uns 90.000 espectadors.

Grups opositors, com ara Marc Duch de Manifest Blaugrana, reclamen que més que fixar-se en la caiguda del turisme, el club s´ha de preguntar perquè l´abonat no hi va o cedeix l´abonament: “l´estudi és imprescindible però posem el focus en el lloc equivocat i el focus l´hem de posar en perquè l´abonat no va al camp” Segons els seus càlculs, dels 85.000 abonats només n´hi van 45.000

I de les candidatures que s´enfrontaven a Bartomeu el 2015, Toni Freixa apunta a la caiguda del turisme sobretot tenint en compte, diu, que el club mima més el turista que el soci: “Es evident que hi ha menys afluència de turistes per esdeveniments que estan passant a Catalunya i això afecta perquè no oblidem que la junta del Barça prioritza més que l´estadi estigui ple de turistes més que de socis”

I de la candidatura de Laporta, la veu, a títol personal, de la ex-directiva Maria Elena Fort que destaca moltes causes entre les quals la televisió: “una de les causes és l´accés al futbol a través de la televisió, cada cop més estesa a les nostres cases i sovint resulta més còmode”

El nou repartiment del seient lliure

I el nou funcionament del seient lliure desanima l´abonat? Fins ara l´alliberaves i si el venies, pessigaves: 20, 30, 40 euros....Ara, un cop alliberat, tant si el vens com si no fas un petit pessic, de molts menys diners. Què ha fet el Barça? Repartir solidàriament entre tots els que alliberen l´import de tot el que es ven, s´hagi venut o no la teva localitat.

El premi gros ara es reparteix i això desincentiva a l´hora d´alliberar? Diu el Barça que al contrari: ara saps que si alliberes, cobres, encara que no s´hagi venut el teu. Això sí, cobres molt menys: si abans t´enduies 30-40 euros....ara poden ser 6, a títol d´exemple

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00