Sociedad

La Fiscalia arxiva les denúncies de Barcelona i Badalona contra FCC

Els consistoris van detectar irregularitats en el servei de neteja que a totes dues ciutats està en mans d'aquesta empresa, però el ministeri públic no hi veu delicte

ACN

Barcelona

La Fiscalia conclou que Fomento de Construcciones i Contratas no buscava enriquir-se de forma il·lícita i per això arxiva la denúncia de Badalona i Barcelona. Tot i això, la fiscal en el seu escrit no descarta que s'hagi produït un incompliment de contracte en base al qual els ajuntaments podrien demanar una compensació econòmica a Fomento de Construcciones y Contratas.

El govern d'Ada Colau va portar a la Fiscalia les presumptes irregularitats que havia detectat en el servei de neteja que presta FCC. Per exemple, que l'empresa hauria cobrat per serveis que no havia realitzat i també que en alguns moments hauria barrejat envasos, ja separats pels ciutadans, amb altres residus. Arran la denúncia de l'ajuntament de la capital, Badalona també va revisar l'actuació de Fomento de Construcciones i Contratas i el govern de Dolors Sabater va detectar igualment actuacions que podien ser irregulars.

Ara la fiscalia explica que les denúncies dels consistoris eren molt poc concretes, però que igualment va decidir investigar l'actuació de FCC. Una investigació que conclou que l'empresa no ha comés cap delicte i que no avalua si hi ha hagut irregularitats administratives.

L'Ajuntament de Barcelona manté obert un expedient a aquesta empresa a la que va multar amb 7 milions d'euros. Uns diners que havien de servir per compensar serveis que no s'haurien prestat, però que s'havien cobrat. I també per pagar pels danys i perjudicis que va provocar que aquesta empresa barregés tones d'envasos que havien separat els ciutadans, amb altres residus.

FCC demanda l'autor de l'informe

Fomento de Construcciones y Contratas celebra que la Fiscalia hagi arxivat les denúncies que els Ajuntaments de Barcelona i Badalona havien presentat contra ells. I explica que ha demandat l'autor de l'informe municipal que recollia les presumptes irregularitats de Fomento en el servei de neteja de Badalona.

En un comunicat, en el que només fa referència a Badalona, assegura que la decisió del ministeri públic demostra que no hi ha base per afirmar que Fomento estava cobrant per serveis que no prestava. I afegeix que la denuncia és un atac sense fonament que només buscava "danyar" la seva imatge i la seva reputació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00