Sociedad

La Model obre les portes als ciutadans a partir d'aquest diumenge

Les obres per construir els equipaments previstos no començaran fins el 2020

Imatge d'arxiu amb una panoràmica aèria de la presó Model de nit / Josep Tomàs

Barcelona

A partir d'aquest diumenge, tothom qui vulgui podrà passejar per la presó Model. Ajuntament i veïns faran diumenge al matí un acte simbòlic, per celebrar que l'antiga presó es converteix en un nou espai obert als ciutadans.

Tothom qui vulgui, podrà visitar el pati interior on s'ha creat un espai verd i també es podran recórrer les instal·lacions de la presó. Els murs del recinte mostraran una exposició amb fotografies de Josep Maria de Llobet que recullen com era la model quan es va tancar el passat mes de juny.

La Model acollirà a partir d'ara una programació estable d'activitats socials i culturals que arrenquen amb la jornada de la xarxa de Ciutats contra la Impunitat Franquista que es farà el 22 de gener. El comissionat de memòria històrica, Ricard Vinyes, ha explicat que la intenció és fer activitats i exposicions "que parlin de la història del recinte, però també universalitzar el que ha significat en quan a dolor polític, dolor social".

Els presos ja no hi són, però passaran encara més de dos anys abans no comencin les obres per construir els equipaments previstos. En aquest primer semestre del 2018, Ajuntament i Veïns han de decidir què es farà exactament, quins equipaments, quines zones verdes i uns 150 pisos de lloguer social. I actualitzar així el pla director del 2019.

El consistori apunta que els projectes es redactaran l'any que ve i les obres podrien començar en 2020.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00