Sociedad

Santi Vila assumeix la direcció general d'Aigües de Banyoles

L'exconseller, Santi Vila, ja té nova feina. És el nou director general d'Aigües de Banyoles i ha assumit el càrrec dos anys i un dia després de deixar la conselleria de Territori i Sostenibilitat, just quan s'ha acabat el període de quarentena que estan obligats a deixar per incompatibilitats. Segons la CUP és un nou cas de portes giratòries.

Santi Vila, en una imatge d'arxiu. / Imatge: ACN

Girona

Vila és el nou director general d'Aigües de Banyoles, segons ha publicat l’empresa al seu web. Es va aprovar ahir durant el consell d'administrtació i el nomenament es fa just quan fa pocs dies que s'ha esgotat el termini de dos anys d’incompatibilitats que fixa la Generalitat pels seus alts càrrecs.

Vila va deixar de ser conseller de Territori i Sostenibilitat ara fa dos anys i quan ocupava aquesta conselleria es va modificar la llei de les aigües perquè Banyoles deixés de pagar el cànon de captació de l'aigua de l'Estany.

Ara Banyoles és l’únic municipi català que no l'ha de pagar, estalviant-se uns 33.000 euros a l'any. Eren diners que pagava l'Ajuntament.

La CUP ja ha reaccionat al nomenament de Vila. Creuen que és un nou cas de portes giratories ja que Vila havia tingut tractes amb Aigües de Banyoles mitjançant l'Agància Catalana de l'Aigua (ACA) durant la seva etapa com a conseller i acusen Vila de pressionar perquè l'ACA no cobrés el cànon a Banyoles.

Els cupaires recorden, en un comunicat, que Aigües de Banyoles és una empresa vinculada a Àngel Dutràs, de l'empresa Prodaisa, que ja està investigat als jutjats de Girona per diversos delictes relacionats amb la estió de l'aigua i amb Lluis Coromina, de TEISA, empresa de servei de transport públic amb contractes vigents a la conselleria de territori.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00