Sociedad

President Torrent

L'alcalde de Sarrià de Ter, el republicà Roger Torrent, ha estat escollit president del Parlament de Catalunya. El president més jove de la història i el segon gironí després de l’empordanès Josep Irla. Aquesta setmana mateix deixarà l'alcaldia i el fins ara primer tinent d'alcalde, Narcís Fajula, té molts números per rellevar-lo.

Roger Torrent, el nou president del Parlament amb l'anterior presidenta, Carme Forcadell. / Imatge: ACN

Girona

Torrent ha estat escollit en segona votació amb 65 vots a favor, 9 més que el candidat proposat per Ciutadans, Josep Maria Espejo Saavedra. També hi ha hagut 9 abstencions.

Els únics que no han votat han estat els 5 diputats que són a Brussel·les mentre que els que són a presó han fet vot delegat.

Torrent –que, amb 38 anys és el president més jove de la història del Parlament- ha rebut els vots de Junts per Catalunya i la CUP.

Aquest era el moment en el que Ernest Maragall, el diputat de més edat del Parlament, ho anunciava.

Elecció de Roger Torrent com a president del Parlament

00:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000152913/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Torrent, que és alcalde de Sarrià de Ter des del 2007 i diputat al Parlament des del 2012, renunciarà a l'alcaldia, presumiblement aquest divendres.

El seu substitut sortirà del seu equip de govern actual i el primer tinent d'alcalde, Narcís Fajula, té tots els números per ser l'escollit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00