Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

Fan obres a la carretera de Sant Climent Sescebes per evitar que s'atropellin granotes i gripaus

La Generalitat invertirà 170.000 euros per evitar que atropellem les granotes i els gripaus que creuen la carretera de Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà. Entre les espècies més afectades n'hi ha algunes de protegides i altres que estan en risc a Catalunya. Els faran un pas soterrani.

Es fan rases per encaminar els gripaus i granotes. / Imatge: Generalitat de Catalunya

Girona

A la carretera entre Sant Climent i Capmany (Gi-602) que passa pels estanys de la Cardonera i d'en Pous (que formen part de l’espai ‘Basses de l’Albera’) hi hi ha molts ambfibis, animals que tenen una mobilitat reduïda i que cada vegada que han de creuar la carretera s'exposen a morir atropellats.

Entre les espècies més atropellades els últims anys hi ha espècies protegides com el gripau corredor o la reineta i altres com el gripau d'esperons que està amenaçada a Catalunya.

Per evitar-ho, la Generalitat ha començat unes obres per reformar un pas soterrani existent i fer-ne un de nou d'un metre d'alt per un d'ample.

Perquè els animals trobin el camí es posaran barreres físiques que evitin l’accés a l’asfalt i també es milloraran els drenatges i es marcaran més les rases dels vorals.

Els treballs ja han començat i està previst que estiguin llestos el mes de febrer.

Aquestes actuacions formen part de l’estratègia de la Unió Europea sobre Biodiversitat des d’ara fins el 2020 i que parteix de la base que garantir la mobilitat d’aquests animals redunda en benefici de tots.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00