Sociedad
ECONOMIA

Es confirma l'IPC del 2,6%

El salari mínim mensual del 2018 queda fixat en poc més de 1017 euros

Arxiu ANA

Andorra la Vella

Ja es coneixia però avui s'ha oficialitzat. El consell de ministres ha aprovat el decret de l'IPC del 2017, que se situa en el 2,6%.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha afirmat que es tracta d'un IPC important en relació al preus dels darrers sis anys i que contrasta especialment amb l'IPC del 2016, que va ser del 0,4%, molt per sota del dels països veïns. Cinca ha assenyalat que aquest any l'IPC es situa per sobre del d'Espanya i França, però ha volgut destacar que l'IPC subjacent, el dels productes energètics i frescos, s'ha xifrat en el 0.9% i s'ha alineat d'aquesta manera amb l'evolució dels preus francesos i espanyols.

Cinca també ha explicat que la variació de l'IPC repercuteix, entre altres coses, en l'increment de les retribucions del personal del sector públic, en les prestacions econòmiques inferiors al salari mínim i en el valor del punt de jubilació.

Precisament, i lligat a l'augment de l'IPC, el consell també ha aprovat la modificació del decret d'augment del salari mínim, un increment del 2,6% que serà vigent a partir de l'1 de febrer i que fixa el salari mínim mensual del 2018 en poc més de 1017 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00