Sociedad
CAS BPA

Les defenses demanen apartar els accionistes minoritaris de la causa

Els lletrats dels actors civils per contra creuen que si no hi hagués hagut un delicte continuat de blanqueig a BPA mai no s'hagués intervingut l'entitat i per tant no haurien perdut el seu capital

Advocats i públic a l'exterior de la sala de Prada Casadet on té lloc el macrojudici del cas BPA, durant un recés aquest migdia. / Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

Quarta jornada del judici BPA i examen de la qüestió prèvia presentada per la defensa d'alguns dels inculpats sobre la legitimitat dels actors civils (accionistes minoritaris i preferentistes) a presentar reclamacions econòmiques en el marc d'aquesta causa penal.

Els lletrats dels acusats consideren que el delicte de blanqueig que es jutja al cas BPA no deriva necessàriament en reclamacions per la pèrdua de valor de les accions del banc. És més, creuen que aquesta reclamació s'ha de formular per altres vies i contra aquells que, al seu entendre, van "matar" BPA i que no són altres que el Govern, l'INAF i l'AREB.

Els Actors Civils de la seva banda creuen que els primers causants de la pèrdua del banc han estat els acusats; que el delicte de blanqueig va provocar la nota del FinCEN i en conseqüència la intervenció de BPA i la pèrdua de les accions; i que durant la instrucció ningú no va impugnar la seva demanda.

I per aquesta raó creuen legitimat personar-se en la causa, a banda d'instar les vies paral·leles que considerin oportunes per recuperar el què han perdut.

Más información

Avui també s'ha examinat la qüestió prèvia presentada pel lletrat de l'ex executiu de l'entitat, Xavier Mallol, per indefensió. L'advocat Josep Antón Silvestre demana la nul·litat de la causa en considerar que el ministeri Fiscal ha acusat l'ex directiu de BPA i Banco Madrid d'un delicte (blanqueig) que la batlle instructora no li imputa a l'aute de processament.

Segons Silvestre, la batlle només li imputa haver efectuat compensacions amb el testaferro de Gao Ping, Rafael Pallardó, operacions que d'altres gestors també van realitzar  i que no han estat objecte d'inculpació.

Ha demanat al Tribunal que, en tot cas, se l'aparti de la causa i se'l jutgi a part.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00